Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell de Mallorca aprova concedir 1,3 milions d’euros en subvencions nominatives a l’esport

El Ple del Consell de Mallorca aprova concedir 1,3 milions d’euros en subvencions nominatives a l’esport

(10/02/2022)

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat la concessió de dues subvencions nominatives que sumen un total d’1,3 milions d’euros a dues federacions esportives que desenvoluparan actuacions de foment de l’esport durant 2022. Les entitats que rebran aquestes aportacions són la Federació Balear de Trot (FBT) i la Reial Federació Espanyola de Ciclisme.

Per una banda, s’ha aprovat concedir 920.000 euros i el conveni regulador de la subvenció a la Federació Balear de Trot (FBT) per tal de fomentar aquest esport a l’illa. Això permetrà dur a terme activitats tant a Son Pardo com a l’Hipòdrom Municipal de Manacor. A més del pagament de premis i trofeus (incloent-hi el del Gran Premi Nacional, de gran rellevància social i esportiva), la subvenció permetrà fer front a l’organització de carreres de trot, al cost dels arbitratges, a la contractació de seguretat, al control de pràctiques il·legals i, també, al foment del benestar animal. Enguany, aquesta ajuda és de 70.000 euros més respecte a 2021. Per tant, el Consell continua amb l'aposta pel desenvolupament de la indústria hípica, especialment del trot, a Mallorca.

Per altra banda, el Ple ha aprovat concedir 110.000 euros a la Reial Federació Espanyola de Ciclisme per al Campionat d’Espanya de Ciclisme Professional - Elit Homes i Dones i Sub-23, que se celebrarà per primera vegada a l’illa els dies 24, 25 i 26 de juny. Aquest suport respon a l’objectiu del Consell i de la Fundació Mallorca Turisme de fomentar proves esportives d’alt nivell i el turisme esportiu a l’illa.