Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El ple del Consell de Mallorca aprova definitivament la nova tarifa de Residus Sòlids Urbans 2020 amb una reducció de l'11,8%

El ple del Consell de Mallorca aprova definitivament la nova tarifa de Residus Sòlids Urbans 2020 amb una reducció de l'11,8%

(30/07/2020)

També s'han aprovat definitivament les tarifes de tractament de llot i de deixalles d'origen animal. Aquesta darrera està bonificada al 60%, la bonificació més alta que s'ha fet mai sobre aquesta tarifa.

Després de l'aprovació inicial que es va produir el Ple de febrer i més tard del previst a causa de la suspensió dels terminis administratius que es va produir amb l'estat d'alarma, avui s'aproven definitivament les noves tarifes de RSU amb una important davallada de la de Residus sòlids urbans que passa de 126 a 111,20 €.

"L'aprovació d'aquesta tarifa era prioritària, hem d'oferir el millor servei possible però també amb els preus ajustats al cost de tractament. Aquesta tarifa la paguen bàsicament els Ajuntaments per tona quan duen a les instal·lacions de la concessionària la recollida de rebuig. Amb la crisi de la COVID-19 s'ha fet encara més necessària, unes tarifes més baixes donen en aquest moment marge als ajuntaments per poder, ells també, oferir el millor servei de recollida" ha declarat la vicepresidenta i consellera executiva de sostenibilitat i medi ambient, Aurora Ribot.

Aquesta aprovació inclou també les noves tarifes pel tractament de llots i de DOA –deixalles d'origen animal-. Pel que respecta al primer cas, la nova tarifa serà de 88,23 euros/tona, un 3,67% menys del que hauran de pagar els productors de llots. En el cas de la DOA la nova tarifa serà de 35,73 euros per tona. Aquesta bonificació del 60%, és la més gran que mai s'havia fet. "Hem volgut fer aquest esforç perquè es tracta d'un tema clau per la supervivència del sector ramader i productor de carn de la nostra illa" apunta Aurora Ribot.

El Ple també ha aprovat els estatuts nous del Teatre Principal de Palma, que impliquen una modernització de l’objecte social de la Fundació Teatre Principal així com un adaptació a la legislació vigent. Els estatuts nous del Teatre Principal també regulen les places de direcció i la seva selecció i contractació, inclouen la figura de la direcció adjunta, que ha de proposar la direcció responent als principis de mèrit i capacitat garantint la publicitat i concurrència.

En la sessió plenària d’aquest dijous ha pres possessió el nou conseller electe Joan Llodrà Gayà. Llodrà queda integrat dins del Grup de Consellers i Conselleres de Més per Mallorca. Format dins l’àmbit de les ciències físiques, Llodrà ha estat gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover a Manacor. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Manacor entre 2007 i 2019.