Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell de Mallorca aprova les tarifes de MAC Insular per primera vegada en 13 anys

El Ple del Consell de Mallorca aprova les tarifes de MAC Insular per primera vegada en 13 anys

(13/10/2022)

La consellera de Medi Ambient Ribot: «aquestes dades són una mostra més del nostre compromís amb la ciutadania per no fer créixer les tarifes de residus, en aquest moment tan complicat en què el preu de la vida apuja tant»

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous en sessió plenària ordinària la proposta inicial de les tarifes de MAC Insular per a l’any 2023, que ha sortit endavant amb 17 vots favorables i 15 abstencions. La proposta preveu que les tarifes no apugin i es mantenguin de la manera següent: residus de construcció i demolició (RCD): 43,99 €/tona, residus voluminosos (RV): 187,19 €/tona i pneumàtics fora d'ús (PFU): 109,66 €/tona.

«Aquestes dades són una mostra més del nostre compromís amb la ciutadania per no fer créixer les tarifes de residus, en aquest moment tan complicat en què el preu de la vida apuja tant. Fa uns mesos vàrem aconseguir revertir aquesta situació i el servei va tornar a la normalitat gràcies a una modificació de contracte que ens ha permès eliminar tota la litigiositat i salvar el Consell de la fallida . Amb aquesta nova normalitat hem aconseguit aprovar les tarifes i aquest fet constata la bona feina feta», ha declarat la vicepresidenta i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

«Estic molt contenta de poder aprovar aquestes tarifes perquè com ja sabeu tenim les  tarifes actuals des de 2009. Això és per mor de la greu situació que es vivia entre la concessionària i la institució, fet que ens havia portat a un escenari absolutament judicialitzat amb unes expectatives que no eren gaire bones per al Consell», ha afegit la consellera Ribot.

El Ple del Consell de Mallorca també ha aprovat l’Ordenança reguladora i l’Ordenança de prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus de construcció, demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús de Mallorca.