Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El plenari del Consell de Mallorca aprova 55.000 € en subvencions nominatives per a impulsar la cultura

El plenari del Consell de Mallorca aprova 55.000 € en subvencions nominatives per a impulsar la cultura

(13/10/2022)

La institució insular ha votat a favor de concedir subvencions nominatives a l’Associació Cultural Sans, sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i la Fundació Robert Graves, el que suposarà una nova contribució a la política de dinamització cultural de Mallorca.

La sessió plenària del Consell de Mallorca celebrada avui, dijous 13 d’octubre, ha aprovat la concessió de tres subvencions nominatives a entitats que fan part del sistema cultural de Mallorca. L’Associació Cultural Sans rebrà una subvenció nominativa de 30.000 €, sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears tendrà una ajuda de 15.000 € i la Fundació Robert Graves disposarà de 10.000 € per a dur a terme les seves activitats.

La vicepresidenta primera i consellera del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística Bel Busquets ha declarat que «aquestes tres nominatives ajudaran a entitats que treballen en la dinamització de la cultura a la nostra illa en àmbits com el teatre  i la literatura». Busquets també ha afegit que «una vegada més, el sector cultural de Mallorca ha pogut veure que al Consell hi tenen una institució aliada per fer arribar la seva activitat a cada racó de la nostra illa».

La subvenció per l’Associació Cultural Sans es destinarà a commemorar el 30è aniversari de l’Escola d’Arts Escèniques del Teatre Sans, pionera a Mallorca en l’ensenyament de les arts escèniques. El projecte commemoratiu inclou tallers de teatre per a nins, joves i adults; una mostra de teatre escolar, una trobada de col·laboradors i participants de l’associació i un concurs de monòlegs i relats breus. La temporalització del projecte és de l’1 de gener al 12 d’octubre de 2022.

L’entitat sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears emprarà la subvenció per commemorar el 20è aniversari de sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, entitat capdavantera en l’àmbit del teatre infantil i juvenil. El projecte cultural, Sa Xerxa, singulars des de fa 20 anys, que inclou la producció del vídeo Asteroides, la instal·lació de la ludoteca, un l’espectacle de carrer, un cercavila, l’estrena del videoclip Asteroides, el passi del documental Com-partir, l’espectacle Marabunta de la companyia Guillem Albà i un final de festa. La temporalització del projecte és de l’1 de maig al 12 d’octubre de 2022.

Per acabar, l’ajuda concedida a la Fundació Robert Graves té per objecte difondre la vida i l’obra del poeta entre la població de l’illa de Mallorca. El projecte cultural d’enguany inclou activitats com la publicació Robert Graves & Ca n’Alluny, l’exposició Strangers at the party (Desconeguts a la festa) a càrrec d’Eduard Moyà i Pere Lacomba amb la publicació també d’entrevistes i epistolari i el recital Intercanvi de poemes amb Patrick McGuinness. La temporalització del projecte és de l’1 de març 2022 al 15 de desembre de 2022.