Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Poliesportiu Sant Ferran, espai de suport a l’esport escolar federat

El Poliesportiu Sant Ferran, espai de suport a l’esport escolar federat

(19/05/2021)

Set federacions esportives practiquen entrenaments i activitats diverses al poliesportiu del Consell de Mallorca, que en prioritza l’ús federat dins el seu ordenament

El Poliesportiu Sant Ferran del Consell de Mallorca treballa mà a mà amb les federacions esportives mitjançant acords d’ús dels diferents espais per a la realització d’activitat relacionades amb entrenaments, formacions o diades. El Departament de Turisme i Esports ha fet una actualització recent del reglament d’ús, en el qual continua sent una prioritat la cessió dels espais per reforçar i donar suport a l’esport escolar federat. 

L’espai multiesportiu, un dels més antics de Palma i propietat del Consell, és una instal·lació esportiva que actualment disposa de camp de futbol, pistes multiesportives per a vòlei, tennis i gimnàstica, piscina descoberta i un pavelló interior, i està oberta a federacions, clubs i altres entitats. Dos centres educatius també l’aprofiten per fer-hi classes d’educació física, dues fundacions socials hi practiquen esport adaptat i, puntualment, diversos clubs –com el Palma Futsal– l’usen per fer-hi campus esportius.

A dia d’avui set federacions empren aquest espai recentment renovat, com són la Federació de Bàsquet per als cursets d’entrenadors i l’entrenament de la selecció de Mallorca de minibàsquet masculina i femenina. També la Federació d’Esports Adaptats hi fa jornades per captar usuaris i determinats campionats, com la concentració de la Selecció Espanyola Absoluta Masculina i Femenina de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC), que tindrà lloc els pròxims 25, 26 i 27 de juny. 

La Federació de Futbol de les Illes Balears també té un acord amb el Consell per a l’ús de les instal·lacions de Sant Ferran per a l’escola d’entrenadors –que s’està duent a terme durant vuit setmanes aquesta primavera– i per a l’entrenament diari d’àrbitres; la de natació treu profit de la piscina per realitzar exhibicions, alguns campionats i formació pels seus àrbitres. La Federació Balear de Rugbi hi celebra diades esportives regulars, i la de tennis taula i la de tir amb arc hi han celebrat el Torneig Top Mallorca Tennis Taula i les finals de Balears d’Esport Escolar, respectivament, aquest cap de setmana passat.

Actualment, les reformes recents que s’hi han fet, han deixat el camp renovat i preparat per a esports com futbol i rugbi. De cara a la pròxima temporada escolar 2021-22 s'espera un increment d'un 30 % de l’ús respecte a la temporada 2019-20.