Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El President del Consell de Mallorca es reuneix amb el col·lectiu de cambreres de pis

El President del Consell de Mallorca es reuneix amb el col·lectiu de cambreres de pis

(11/09/2018)

Miquel Ensenyat s'ha compromès a seguir cercant solucions efectives que millorin les seves condicions de feina. Ensenyat ha anat més enllà i fins i tot ha plantejat "posar l'accent sobre altres col·lectius profundament precaritzats i feminitzats, amb els mateixos problemes en matèria de salut laboral, i contribuir a millorar les seves condicions de feina".

El President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebut audiència al col·lectiu de cambreres de pis ‘Kellys Unión Baleares’. Durant la trobada, el president s'ha congratulat pels darrers avanços en matèria de salut laboral per part de les cambreres de pis, que porten anys lluitant pels seus drets i per un treball en condicions dignes.

Amb tot, Ensenyat ha recordat que "els rècords de turistes nomès s'han traduït els beneficis empresarials i no en acabar amb la precarització del sector". per això, el president insular ha destacat que "cal combatre la càrrega de treball, les hores extres no retribuïdes o els horaris que pateix aquest sector". En aquest sentit, Miquel Ensenyat ha assegurat que "la precarització s’ha produït principalment a partir d’un empitjorament de les condicions contractuals i d’un increment desmesurat de la càrrega de feina que han tengut un fort impacte en la salut física i psíquica de les cambreres de pis".

Davant aquest panorama, el president del Consell ha apostat per visibilitzar la problemàtica en matèria de salut que pateixen les cambreres de pis i així aconseguir millorar la seva qualitat de vida". Ensenyat ha anat més enllà i fins i tot ha plantejat "posar l'accent sobre altres col·lectius profundament precaritzats i feminitzats, amb els mateixos problemes en matèria de salut laboral, i contribuir a millorar les seves condicions de feina"