Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca ha visitat el Club Ferroviari Vaporista de Mallorca

El president del Consell de Mallorca ha visitat el Club Ferroviari Vaporista de Mallorca

(17/11/2015)

Ensenyat ha visitat les instal·lacions de l’associació, ubicades a Marratxí, on en un futur pròxim es construirà el Museu del Club Ferroviari Vaporista. Es tracta d’un centre que vol preservar el patrimoni industrial i vaporista de l’illa

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha visitat avui el Club Ferroviari Vaporista de Mallorca, una associació que promou el coneixement del nostre patrimoni industrial, especialment tot el lligat al patrimoni ferroviari de l’illa. Han acompanyat el president la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i el cap de gabinet de Cultura, Tolo Aguilar. També han acompanyat la delegació del Consell el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, el primer tinent de batle, Miquel Cabot, i el portaveu de Som-Guanyem del municipi, Mariano Izquierdo.

L’entitat, nascuda a l’any 2000, ha materialitzat diferents projectes com la restauració de maquinària industrial, de la qual destaquen una Landuze i una Baldwin, dues «joies d’època que vàrem trobar en molt mal estat», han explicats els membres del Club. 

Entre els pròxims projectes de l’entitat hi ha la creació d’un museu que disposarà de maquetes i diversos circuits, juntament amb tot el llegat que acumula el Club. «Estam molt emocionats amb la creació d’aquest museu, que servirà per fer molta pedagogia i per explicar la necessitat de protegir el nostre patrimoni», han assegurat els responsables de l’entitat.