Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, assisteix a la inauguració del nou centre de Projecte Home

El president del consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, assisteix a la inauguració del nou centre de Projecte Home

(20/08/2015)

El president del consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assistir ahir a la tarda a la inauguració de la nova seu central de Projecte Home, que va coincidir amb el XXVIII aniversari d’aquesta associació fundada per Tomeu Català. Entre les personalitats presents, cal destacar la presència de la reina honorífica Sofia, al costat de la presidenta del govern, Francina Armengol, la delegada de govern, Teresa Palmer i la presidenta del Parlament Balear, Xelo Huertas. 

La reina va descobrir la placa inaugural, en la qual apareixen més de 2.000 noms d'usuaris. Els assistents varen passar llavors a una esplanada annexa, on dos antics usuaris de Projecte Home ―Marga i el conegut cantant Pep Suasi― varen ser els mestres de cerimònies d'un acte ben emotiu, en què es desenvoluparen una sèrie de representacions de la mà d'usuaris que varen explicar la seva experiència i el pas per l'associació. En finalitzar, Tomeu Català va lliurar a la reina Sofia una estatueta amb el logotip de Projecte Home i va explicar que durant aquests anys «hem sofert i viscut impotència i desesperança, però també hem viscut i vivim l'alegria i l'orgull d'afrontar una problema i superar-lo. Val la pena estar orgullós, no del problema que vàreu tenir, sinó de com l’heu afrontat». 

El nou edifici que es va inaugurar ahir consta de més de 8.000 metres repartits en quatre plantes on s’oferiran diferents programes com Casa Oberta, Andana, Projecte jove, Arrels, i altres serveis com la unitat de diagnòstic i atenció als familiars i els serveis administratius generals. Amb aquestes noves instal·lacions l'associació de lluita contra les dependències vol tractar altres addiccions o problemes que no van aparellats a cap substància, com la ludopatia o els trastorns alimentaris, i agrupar els diferents programes sota un mateix sostre. 

«Mallorca mai podrà agrair la feina de Projecte Home. Hi ha molta gent que no creu en els miracles, però en Tomeu fa miracles. Conec a persones que es trobaven en situació d'exclusió i que ara porten una vida integrada en la societat i feliç», va explicar el president del Consell, Miquel Ensenyat.