Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El President del Consell de Mallorca reclama millorar la Llei de Finançaments dels Consells

El President del Consell de Mallorca reclama millorar la Llei de Finançaments dels Consells

(25/02/2019)

Miquel Ensenyat aposta per seguir avançant en el traspàs de competències i assumir la gestió del transport terrestre


El President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha reclamat avui millorar la Llei de Finançaments dels Consells. Durant una intervenció al Parlament de les Illes Balears, Ensenyat, ha assegurat que es tracta d'una qüestió prioritària per poder complir amb les seves responsabilitats i competències de les institucions insulars. En aquest sentit, ha recordat que la Llei vincula el finançament dels consells als ingressos de la CAIB, i que estableix una garantia de mínims. Això, Segons Ensenyat, permet que a mesura que augmenten els ingressos de la Comunitat Autònoma, augmentin també les aportacions que es transfereixen als consells insulars. No obstant això, Ensenyat ha insistit en què la llei de finançament agafa com any base l'any 2012, sense correccions ni actualitzacions. "Per a definir quin finançament es vol donar als consells insulars es parteix d'un any dolent per als consells. No podem estar supeditats a una fórmula que té com a base els pitjors anys de la crisi econòmica. Hem d'avançar-nos a tota mena d'escenaris i per evitar que en el futur el finançament insular estigui compromès hem de modificar aquesta variable. Aquest és el gran repte" ha conclòs Ensenyat.

El President del Consell de Mallorca també ha apostat per seguir avançant en el traspàs de competències. "En el cas de Mallorca és absolutament necessari que des del Consell es gestioni de manera global la mobilitat de l'illa. Ara per ara, tenim competències en carreteres i no en transport terrestre, com ocorre a la resta d'illes. Si assumim la gestió íntegra serà molt més fàcil, i per descomptat eficient, projectar i posar en marxa un pla de mobilitat sostenible i, per damunt de tot, realista", ha assenyalat.

Ensenyat ha fet aquestes propostes a la sessió inaugural de la Comissió General de Consells Insulars que avui ha quedat constituïda al Parlament. El President mallorquí ha destacat l'esperit de diàleg que presideix aquesta comissió interinsular. "És el reflexe fidel d'un marc de convivència que defineix a la perfecció sentir i la forma de ser de cadascuna de les nostres illes. Podem i hem d'assumir la nostra pluralitat interna, acceptar la nostra diversitat i reconèixer el nostre model de territori singular".
Amb tot, Ensenyat, ha recordat que els Ajuntaments i els Consells Insulars són l'administració més propera als ciutadans. Som els primers en qui la ciutadania cerca una resposta als seus problemes. "Només des de la proximitat es pot recuperar la participació ciutadana; una participació que constitueix l'essència de la democràcia", ha recordat.