Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell es reuneix amb la Comissió Cívica del Tricentenari

El president del Consell es reuneix amb la Comissió Cívica del Tricentenari

(22/10/2015)

El president de la institució insular ha rebut avui en audiència els membres de la Comissió Cívica i el seu president, Cristòfol Soler. L’entitat commemora els tres-cents anys de la conquesta borbònica de Mallorca per les tropes de Felip V durant la Guerra de Successió i l’aplicació a l’illa del Decret de Nova Planta.

Ensenyat ha rebut els representants de la Comissió Cívica del Tricentenari per parlar de diversos temes. El més important és la coordinació dels actes de commemoració de la Guerra de Successió que es faran enguany coincidint amb els 300 anys de la caiguda de Mallorca davant de les tropes de Felip V. Era present a la reunió el vicepresident primer del Consell i conseller executiu de Cultura, Francesc Miralles.


«És evident que hem de tenir un bon contacte i que aquest sigui fluid, ja que el Consell és l’hereu del Gran i General Consell de l’illa, que es va abolir justament pels Decrets de Nova Planta», ha assenyalat Soler.


La Comissió Cívica ha demanat a Ensenyat i a Miralles que es promoguin els actes de la commemoració, així com que la Xarxa de Biblioteques del Consell posi a disposició de la gent els llibres i el material que s’han editat enguany i que aborden el tema del tricentenari. Destaca entre el material que es pot trobar el documental de Pere Sánchez La Resistència.


Un altre tema que s’ha tractat és la propera exposició «Un regne enmig de la mar», que molt prest es podrà veure a l’illa i que abans es va presentar a Barcelona, a l’espai del Born, i a Eivissa. Aquesta exposició, comissariada per Bartomeu Mestre Balutxo, aborda mitjançant cançons i fragments literaris la història i les vicissituds de la Guerra de Successió a l’illa.