Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president es reuneix amb representants del Consorci del Castell de Sant Carles

El president es reuneix amb representants del Consorci del Castell de Sant Carles

(16/09/2015)

Avui dematí, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha reunit amb els representants del Consorci del Castell de Sant Carles, Jaime Sastre i Joan Ramis, director del museu militar i president de la comissió, respectivament. El vicepresident primer i conseller de Cultura i Patrimoni del Consell ha acompanyat el president durant l’encontre.

La reunió era una primera presa de contacte entre les dues parts. Els membres del consorci han fet una breu explicació als gestors de la institució insular sobre les activitats i els serveis que presta. S’ha de destacar que el Consell és membre fundador del consorci, juntament amb l’Ajuntament de Palma, el Govern balear i el Ministeri de Defensa. Es preveu que al desembre hi hagi una reunió amb totes les institucions, ja que els membres fundadors es reuneixen anualment, i el president Ensenyat participarà en aquesta trobada.

El fortí de Sant Carles es construí a la badia de Palma al segle xvii i era una part fonamental de les infraestructures defensives de la ciutat, però actualment allotja un museu amb un patrimoni històric militar important i que, a més, abasta diferents cultures.

Ensenyat ha manifestat després de la reunió que «s’ha de potenciar el coneixement i la cultura. La nostra illa ha de disposar d’una bona xarxa de museus».