Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president Miquel Ensenyat assisteix al 50è aniversari del Museu Etnològic de Muro

El president Miquel Ensenyat assisteix al 50è aniversari del Museu Etnològic de Muro

(14/11/2015)

L’acte també ha servit d’homenatge a la figura de l’arquitecte Gabriel Alomar Esteve, qui donà l’edifici que actualment alberga el museu.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assistit avui a Muro a l’acte de celebració del 50è aniversari de la secció etnològica del Museu de Mallorca, ubicada al casal dels Simó, construïda durant el segle XVII i que fou propietat de la família de l’arquitecte Gabriel Alomar Esteve, qui en feu una donació per tal d’instal·lar-hi el museu.

 

L’acte, que també ha servit per retre un petit homenatge a la figura d’Alomar i al qual hi han assistit unes cent persones, ha comptat amb la presència del batle de Muro, Martí Fornés, del director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, i de la directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou. També hi han assistit  alguns familiars de Gabriel Alomar.

 

Durant la seva intervenció, Ensenyat ha manifestat que “des del Consell volem promocionar la nostra cultura, el nostre patrimoni i el nostre paisatge com a atractius turístics de primer ordre”. En aquest sentit, el president del Consell ha assegurat que “Sense renunciar al sol i la platja, volem fer valer els nostres altres atractius per consolidar, madurar, diversificar i desestacionalitzar el nostre destí”.

 

Finalment, el president Ensenyat ha tengut unes paraules d’agraïment cap a la figura i la família de l’arquitecte Gabriel Alomar i ha felicitat als responsables del museu i a tots els murers i mureres pels 50 anys de l’obertura de la secció etnològica del Museu de Mallorca.