Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pressupost 2016 serà el més social de la història del Consell

El pressupost 2016 serà el més social de la història del Consell

(16/11/2015)

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha presentat el pressupost del Consell de Mallorca per a l’any 2016, que ascendeix a 376,72 milions d’euros. Respecte a l’any passat, s’incrementa en 28 milions d’euros, que suposen una pujada del 8,1 %.

El Consell Executiu va aprovar el projecte de pressupost del Consell per a l’any 2016. El pressupost consolidat, que inclou els òrgans autònoms i dependents, és de 376, 72 milions d’euros i suposa un increment de 28 milions d’euros, un 8,1 % més que el d’enguany. Respecte dels nous ingressos, un 40 % es destinarà a polítiques de benestar social. Es tracta del major pressupost des de l’any 2010. La despesa per càpita és de 438,90€ per habitant.

Els objectius d’aquest nou pressupost són, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten amb més inversió en l’àmbit del benestar social. D’altra banda, també es promourà la revitalització del Consell amb més cooperació local, i també mitjançant la potenciació dels processos participatius i la modernització de la institució.

Per a Bonet, «queda clara quines són les prioritats de l’equip de govern. Per una banda, major inversió per millorar la qualitat de vida de qui més ho necessita. Per alta banda, la vocació municipalista del Consell amb els ajuntaments perquè són la institució més propera als ciutadans.»

A més, també ha remarcat que «el Consell ha de recuperar el seu paper en àmbits que l’havia perdut, com igualtat, participació promoció econòmica o turisme, entre d’altres». També ha volgut destacar «l’esforç que feim amb la modernització de la institució amb inversions per l’administració electrònica i pel Consorci TIC Mallorca».

Les aportacions de la comunitat autònoma s’han incrementat en 19,22 milions d’euros, que suposen una pujada del 9,4 %. A més, també han augmentat un 8,6 % les aportacions per part de l’Estat, que es materialitzen en 7,72 milions d’euros més.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) serà el gran beneficiat del pressupost i rebrà 137,88 milions d’euros. Un increment d’11,39 milions respecte a l’exercici anterior, un 8,7 % més, i això fa que el pressupost del Consell per al 2016 sigui el més social de la història de la institució insular.

Pel que fa a les despeses financeres, es veuran dràsticament reduïdes al pressupost en un 45,5 %. Aquesta disminució és gràcies a polítiques d’eficiència financera, que han permès amortitzar deutes bancaris amb interessos més baixos.