Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa «Suma’t» arriba a 25.000 alumnes i promou l’activitat esportiva i els hàbits saludables a 132 centres educatius

El programa «Suma’t» arriba a 25.000 alumnes i promou l’activitat esportiva i els hàbits saludables a 132 centres educatius

(08/06/2016)

És el balanç que ofereix un dels programes més consolidats de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, que promociona els esports més minoritaris als centres educatius i la transmissió d’hàbits saludables i dels valors de l’esport entre l’alumnat de 6 a 16 anys a través de tallers i unitats didàctiques.

Coincidint amb l’esprintada final del curs escolar, la Direcció Insular d’Esports del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, fa balanç d’un dels programes més veterans del seu catàleg de serveis. Es tracta del programa «Suma’t», que s’adreça a infants d’entre 6 i 16 anys de qualsevol centre educatiu de Mallorca i que s’ofereix als centres escolars a través de dues modalitats, sempre en horari lectiu: tallers de dues sessions consecutives i unitats didàctiques que ocupen entre 4 i 6 sessions.

 

«L’objectiu és donar l’oportunitat a aquests joves de conèixer de prop esports més minoritaris que, si no fos d’aquesta manera, segurament mai no practicarien. Una pràctica a la qual sumam l’educació en valors lligats a l’esport i la promoció d’hàbits saludables», explica la directora insular d’Esports, Margalida Portells. Parlam d’atletisme, escacs, handbol, patinatge, piragüisme, touch rugby, tir amb arc, tir amb fona, bàdminton, judo, ball esportiu, trot, vela, motociclisme i orientació. Un apropament a l’activitat esportiva diversa que es complementa, al mateix temps, amb tallers destinats a la pràctica d’un esport saludable i promoure la vida activa entre els escolars, els valors de l’esport i també educar en la salut oral.

 

A punt de finalitzar el curs escolar ja es pot valorar l’abast que ha tingut enguany aquest programa. I és que a través del programa «Suma’t» aquest curs 2015-2016 s’han fet 2.132 sessions formatives, en les quals han participat 25.000 alumnes de 132 centres educatius de 41 municipis de Mallorca.

 

Entre les novetats d’aquest curs, el programa «Suma’t» ha incorporat els tallers de bàdminton a l’esport a l’escola. Mentre, en el programa d’un esport saludable s’han afegit tallers enfocats a eliminar els prejudicis de gènere que hi ha a l’esport i a treballar per aconseguir una societat més igualitària a través de l’esport. També s’ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Dentistes de Balears per incorporar un taller de salut oral que ha arribat a 1.192 escolars d’arreu de Mallorca.

 

Com a cloenda d’aquest programa, la Direcció Insular d’Esports ha organitzat enguany 6 diades intercentres, en les quals participen escoles diferents. És el cas de la diada organitzada a principi de juny a les instal·lacions de l’Hipòdrom de Son Pardo, a la qual han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, acompanyat de la directora insular d’Esports, Margalida Portells. Una trobada que ha reunit alumnat del CEIP Sa Casa Blanca, del CEIP Jafuda Cresques, del CEIP Sa Graduada, del CEIP  Pintor Joan Miró i del CEIP Son Canals. Hi han participat 150 joves d’entre 11 i 12 anys. Aquest alumnat de sisè de primària ha pogut practicar esports com el tir amb arc, el tir de fona, el rugbi, el trot, l’orientació, el bàdminton i ha pogut participar en un taller de salut oral.