Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Somni Produccions estrena al Teatre Principal “Quan venia l’esquadra”

El Somni Produccions estrena al Teatre Principal “Quan venia l’esquadra”

(29/09/2015)

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dijous 1 d'octubre, a les 18 hores, l’estrena del muntatge teatral “Quan venia l’esquadra”, una producció d’El Somni, interpretada per Catalina Solivellas, a partir de la novel·la del mateix nom de Xesca Ensenyat.

L’obra de teatre “Quan venia l’esquadra” ha estat dirigida per Joan Fullana, mentre que la dramatúrgia és obra de Joan Yago.

Al llarg de l’obra, la narradora, que sobre l’escenari és Catalina Solivellas, relata la seva pròpia visió del Port de Pollença als anys 50 i 60 del passat segle. Al mateix temps, ens submergeix en la Mallorca d’una època, en una societat amb nombrosos clarobscurs, on la presència de la religió, de la tradició i de les convencions socials tenen un pes enorme.

Amb un to de tragicomèdia, “Quan venia l’esquadra” és un retrat d’una època passada però sense la qual és difícil entendre l’època actual, segons ha explicat Cati Solivellas. “És un reflex de la societat mallorquina de l’època, però no sols de la mallorquina sinó de totes les societats petites en general, i de les mediterrànies en particular”, ha afegit l’actriu.

Per a Solivellas, enfrontar-se sola damunt l’escenari “és tot un repte com a actriu, un repte del qual vull sortir-ne enfortida. Tothom diu que per a un intèrpret hi ha un abans i un després d’haver estat sol a sobre d’un escenari”. I és que durant prop més d’una hora, Catalina Solivellas s’encarregarà de donar veu a Xesca Ensenyat, amb l’única ajuda d’unes vídeo-creacions, obra de Miquel Àngel Rayó.

“Quan venia l’esquadra”, que a més de Consell de Mallorca, compta amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Inca i de l’Ajuntament de Pollença, s’estrenarà el dijous 1 d’octubre a les 21 hores a la Sala Petita del Teatre Principal, on hi estarà en cartell fins el dia 11. Les funcions dels dies 3, 8 i 10 són a les 21 hores; mentre que les funcions dels dies 4 i 11 són a les 20.30 hores.