Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal acull el muntatge Guaret, guanyador del Premi Ciutat de Palma de Teatre

El Teatre Principal acull el muntatge Guaret, guanyador del Premi Ciutat de Palma de Teatre

(17/03/2021)

Aquesta obra de Banana-Ros es representarà els dies 19, 20 i 21 de març

El Teatre Principal acull el proper cap de setmana tres funcions del muntatge Guaret, original del Colectivo Banana-Ros, basat en l’obra de Damià Huguet. Guaret es representarà a la Sala Gran el divendres 19 i el dissabte 20, a les 19 hores, i el diumenge 21, a les 18 hores.

Aquest muntatge, que ha rebut el Premi Ciutat de Palma de Teatre, és una idea original de Pedro Mas, dirigida per José Martret i amb dramatúrgia de Joana Castell. Mas i Castell, a més, són els intèrprets de l’obra.

Durant la presentació, Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha destacat que les funcions al Teatre Principal coincideixen amb l’apertura de l’Any Huguet, quan es compleixen 25 anys de la mort del poeta, escriptor, fotògraf i cineasta de Campos. Busquets ha elogiat el muntatge del qual ha dit que «és una proposta escènica amb una base tradicional però a la vegada innovadora».

Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha destacat la vigència de l’obra de Damià Huguet i la necessitat de fer-la arribar als més joves. Precisament, amb aquest objectiu el Teatre Principal ha contactat amb centres escolars i biblioteques de Palma i de la xarxa del Consell de Mallorca per oferir entrades reduïdes per alguna de les funcions «perquè connectar els públics culturals és feina de les institucions». Cerdà també ha volgut ressaltar que Mallorca Literària hi ha col•laborat amb l’elaboració d’un programa de mà de setze pàgines.

Pedro Mas ha desvelat que Guaret va partir com «un homenatge a mon pare, que feia poc que havia mort, i als pares de tothom» alhora que és una reflexió sobre «la identitat col•lectiva i la mallorquinitat». «Gràcies a la meva amiga Concha Vidal vaig conèixer els poemes de Damià Huguet i en vaig quedar enamorat. Així que vaig ajuntar per una banda el record de mon pare i per altra a Damia Huguet» i el resultat és el muntatge teatral Guaret.

José Martret, el director de l’obra, ha recordat que tots els integrants d’aquest projecte escènic «començarem a fer teatre junts fa 30 anys. Que ara ens haguem tornat a reunir i a més guanyar el Ciutat de Palma de teatre és una satisfacció molt gran». Martret ha revelat que Guaret és «la segona part d’una trilogia sobre teatre documental biogràfic», un projecte molt personal de Pedro Mas, que va començar amb l’espectacle anterior El viatge.

Cal recordar que després de la funció del divendres 19 hi haurà un col•loqui Principal Plus moderat per l’escriptor Sebastià Alzamora i que la funció del diumenge 21 també es podrà ser per reproducció en línia (streaming).

Podeu seguir la roda de premsa de Guaret en aquest enllaç http://bit.ly/rdpGuaret