Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal aparta el director d’escena Hugo de Ana dels assajos de l’òpera ‘La Traviata’

El Teatre Principal aparta el director d’escena Hugo de Ana dels assajos de l’òpera ‘La Traviata’

(09/06/2023)

L’estrena es manté per als pròxims dies 17, 19 i 21 de juny amb la posada en escena del Teatre Nacional de Croàcia, de Zagreb

El Teatre Principal, aplicant el protocol de riscos psicosocials de la institució, ha pres la decisió de rescindir el contracte amb el director d’escena Hugo de Ana, que s’havia signat exclusivament per a la producció de “La Traviata”. La decisió es pren per afavorir la convivència i bon ambient de treball de la producció que estrenarà els pròxims dies 17, 19 i 21 de juny. La producció del Teatre Nacional de Croàcia continuarà endavant amb la resta de l’equip creatiu de la producció.

Durant la primera setmana d’assajos, el dia 27 de maig, el Principal va rebre una queixa formal cap a Hugo de Ana, que denunciava comentaris inadequats del director d’escena cap a diversos de membres de l'equip artístic.

El teatre decidí actuar immediatament i el mateix dia 27 va enviar un correu a l’equip, avisant que al Principal no s’admetria cap comportament fora de lloc atesos els seus protocols interns de treball.

Durant la setmana següent a l’avís no es varen reportar més queixes i el teatre va fer un seguiment especial del desenvolupament de les sessions de treball. En els darrers dies, però, s’han tornat a repetir alguns dels comentaris que motivaren les queixes de membres de l’equip de la producció. La direcció del teatre, per aquest motiu, ha decidit rescindir el contracte amb el sr. De Ana.

A partir d’avui, la resta de l’equip artístic i tècnic continuarà la feina de represa de la producció, de manera que els assajos continuaran amb la planificació prevista. Degut a aquestes circumstàncies, el director d’escena no firmarà la posada en escena, tot i que autoritza que s’emprin els seus materials.

La Traviata s’estrenarà en les dates previstes, el pròxim dissabte 17, dilluns 19 i dimecres 21 de juny i la posada en escena es durà a terme tal com es va concebre per a la seva estrena al Teatre Nacional de Croàcia, a Zagreb.