Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal de Palma celebra Pasqua amb un concert dedicat a Mozart, Haydn i Boccherini

El Teatre Principal de Palma celebra Pasqua amb un concert dedicat a Mozart, Haydn i Boccherini

(29/03/2023)

L’Ensemble Tramuntana i el Cor del Teatre Principal actuaran divendres 31 de març a benefici del Banc d’Aliments de Mallorca

El Concert de Pasqua del Teatre Principal de Palma estarà dedicat al classicisme i, concretament, a tres grans autors d’aquest gènere com Wolfgang Amadeus Mozart, Luigi Boccherini i Joseph Haydn. L'actuació anirà a càrrec de l’Ensemble Tramuntana, dirigit per Barry Sargent, i el Cor del Teatre Principal, amb direcció de Francesc Bonnín. A tots ells s’hi han de sumar quatre veus solistes: Roger Berenguer (tenor), Pablo López (baríton), Marta Bauzá (soprano) i Begoña Gómez (soprano).

El concert, amb entrades que oscil·len entre els 8 i els 25 euros, tendrà lloc durant la vetllada del 31 de març, a les 20 hores. A més, els beneficis aniran destinats al Banc d’Aliments de Mallorca.

El concert començarà amb la Missa brevis de Mozart, que, amb tan sols 21 anys, la va compondre per a la Catedral de Salzburg el 1777. El programa musical continuarà amb el gran geni llatí Boccherini i la Simfonia 26 que va composar en el 1788 per a la Cort prussiana. La vetllada es tancarà amb Haydn, Simfonia 83 "La Poule", de 1785, feta per al Concert de la Loge Olympique de París.

A la presentació del Concert de Pasqua hi ha assistit la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor, qui ha destacat que “el Teatre Principal per Pasqua torna a convertir-se en el temple de la música a Mallorca. En aquesta edició, una proposta dedicada al classicisme amb els grans noms d'aquest moviment musical que estam segurs serà ben rebut tant pels més melòmans com les persones que potser no s'han acostat tant a la música clàssica, però que, després d'aquest concert, en seran aficionat”.

Raimundo Montis, president del Banc d’Aliments de Mallorca, ha agraït al Teatre Principal i als artistes participants la seva implicació en aquesta iniciativa, en un temps “en el que la guerra d’Ucraïna ha empitjorat encara més una crisi originada per la pandèmia”.

Sobre el concert, Barry Sargent ha explicat que “amb la mort de Johann Sebastian Bach el 1750 neix una nova era musical, el classicisme. El programa d'aquest concert és un passeig per la dècada 1777 - 1788 amb tres gegants del clasicisme: Mozart, Boccherini i Haydn. Totes les obres es varen composar en un període de temps de sols 11 anys”. Sargent ha destacat la bona feina i la qualitat del Cor del Teatre Principal, que intervé, en aquest concert, a la Missa Brevis de Mozart.

Precisament, Francesc Bonnín, director del Cor del Teatre Principal, s’ha referit a aquesta peça com una fita dins la trajectòria de la formació coral. “Es tracta d’un tipus de música no habitual dins del repertori del Cor del Teatre Principal. No hem d’oblidar que som un cor líric, un cor d’òpera. Per això fer aquesta peça és un repte i una bona manera d’ampliar horitzons”.