Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal de Palma organitzarà els premis Òpera XXI de l’any 2023

El Teatre Principal de Palma organitzarà els premis Òpera XXI de l’any 2023

(30/04/2022)

Així s’ha anunciat aquest dissabte a la gala dels premis d’enguany que ha tengut lloc al Teatre Cervantes de Màlaga.

El Teatre Principal de Palma acollirà el 2023 els premis que cada any atorga Òpera XXI, l’entitat que reuneix els teatres d’òpera de tot l’Estat espanyol. Així s’ha anunciat aquest dissabte al lliurament dels premis d’enguany, que ha tengut lloc al Teatre Cervantes de Màlaga.

La junta directiva d’Òpera XXI va prendre aquesta decisió després de valorar molt positivament el treball que fa el Teatre Principal de Palma en la difusió dels seus espectacles en streaming i, des de fa un any, a través de la plataforma Principal a la Carta.

A més, la gala de 2023, en què es lliuraran els premis Òpera XXI de 2022, no suposarà cap cost a la institució mallorquina, ja que l’associació operística espanyola es fa càrrec de totes les despeses de l’organització.

Els premis Òpera XXI suposen la gran festa del món líric a Espanya i reuneixen a tot el sector operístic en una gran gala en la qual no falten ni l’espectacle ni la música. A la gala d’ahir, dirigida per l’andorrà Joan Anton Rechi, es va retre un gran homenatge al director d’escena Lluís Pasqual, com a reconeixement a la llarga trajectòria en el món de la lírica i el teatre.

A més, s’han lliurat els premis que han estat per al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per Lessons in Love and Violence, de Georges Benjamin, com a millor producció nova; per a la soprano Asmik Grigorian, com a millor cantant femenina pel paper a Rusalka, de Dvorak; per al baríton Ludovic Tézier, com a millor cantant masculí per la interpretació de Conte di Luna d’Il Trovarote, de Verdi; per a la soprano Marina Monzó, com a millor cantant jove; per a Ivor Bolton, com a millor direcció musical; i per a Laurent Pelly, com a millor direcció d’escena per La cenerentola. També s’ha premiat el Teatre Colón de Buenos Aires pel seu treball per la difusió i pel foment de l’òpera; i la producció Gianni Schicchi, com a millor nova producció llatinoamericana del Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo de Bogotà.

L’objectiu principal dels premis Òpera XXI és continuar consolidant la visibilitat i l’aportació imprescindible de l’òpera a la societat espanyola, pel paper que té com a bé essencial i reivindicar el paper de la cultura en les nostres vides. 

Aquests guardons compten amb el suport de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya (INAEM). 

Òpera XXI reuneix els 25 teatres, temporades i festivals d’òpera estables d’Espanya i compta amb dos teatres membres honorífics de gran rellevància.