Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal emetrà demà dissabte Turandot, enregistrat el 1994 per Pilar Miró

El Teatre Principal emetrà demà dissabte Turandot, enregistrat el 1994 per Pilar Miró

(08/05/2020)

Serafí Guiscafrè dirigí aquesta producció pròpia, que protagonitzaren veus com les de Maria Abajan o Daniel Muñoz

El Teatre Principal posarà a l’abast de tothom l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini, en una producció pròpia de maig de 1994 dins la VIII Temporada d’Òpera. Turandot estarà disponible en el canal de YouTube el dissabte 9 de maig, a les 20 hores, i es podrà veure fins al diumenge 10 a la mateixa hora.

Aquest muntatge, signat per Serafí Guiscafrè, que aleshores era el director del Teatre Principal, compta amb la direcció musical de Giuliano Carella, al capdavant de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i els cors infantil i titular del Teatre.

L’enregistrament d’aquesta òpera el feu RTVE, amb la realització de Pilar Miró, i s’emeté pel segon canal de la ràdio i televisió públiques, ben igual que altres títols que s’enregistraren en aquella època, com Aïda o La bohème.

Els papers principals d’aquest Turandot els interpreten Maria Abajan, Daniel Muñoz, Alessandra Rufini, Miguel Ángel Zapater, Miguel Solà, José Javier Nicolás, Josep Ruiz Alfredo Heilbron i Wolf Adamson. L’escenografia és de Ramon Cavaller; el vestuari, de Maria Miró, i la il·luminació, de Keith Yeton.