Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal estrenarà “Hedda Gabler”, d’Henrik Ibsen, amb direcció de José Martret, el proper dijous 14 de maig

El Teatre Principal estrenarà “Hedda Gabler”, d’Henrik Ibsen, amb direcció de José Martret, el proper dijous 14 de maig

(11/05/2015)

Caterina Alorda, Pedro Mas, Borja Tous, Laura Pons, Santi Pons i Irene Soler donen vida als persontages d'aquesta obra considerada un clàssic de la literatura del segle XIX

El Teatre Principal de Palma estrenarà el proper dijous 14 de maig, el muntatge teatral “Hedda Gabler”, original del dramaturg noruec Henrik Ibsen, una producció pròpia del mateix teatre, dirigida per José Martret.

 

“Hedda Gabler” està interpretada per Caterina Alorda, Pedro Mas, Borja Tous, Laura Pons, Santi Pons i Irene Soler, mentre que l’espai escènic és obra d’Alberto Puraenvidia. Jaume Manresa s’ha encarregat de l’espai sonor, i Xesca Salvà és la responsable del disseny d’il·luminació i del vestuari.

 

Durant la presentació de la producció, Pablo López, adjunt a la direcció artística del Teatre Principal, ha destacat l’enorme qualitat del text, considerat un clàssic de la literatura del segle XIX, i del propi director, José Martret, conegut pels seus muntatges teatrals a La Casa de la Portera a Madrid.

 

Aquesta obra de teatre, que s’estrenà el 1891, narra les vivències de Hedda Gabler, un dona d’una personalitat molt complexa, la maldat de la qual acaba destrossant la vida dels que l’envolten i, fins i tot, la pròpia.

 

Per Martret, “es tracta d’una obra que em fascina des de que la vaig llegir, fa vint anys. És una obra que parla de l’impuls destructiu, cruel i sàdic de l’ésser humà. Tots els personatges són molt interessant, no només el de Hedda. Tots tenen coses que amagar”.

 

“Al muntatge hem volgut posar l'accent en aquest impuls devastador, en la part sàdica del personatge i en la seva sexualitat. La nostra versió se situa en l'actualitat, hi feim servir un llenguatge molt proper, i experimentam com seria i com es comportaria Hedda Gabler en un món contemporani. L'autor no pretén que Hedda sigui exemple de res, al contrari, és un cant a l'individualisme, a allò exclusiu, a la raresa”, ha afegit José Martret.

 

Una de les característiques d’aquesta producció és el llenguatge “que hem volgut que sigui molt proper a la gent del carrer. Jo vaig fer una primera versió en castellà, i Xavi Frau en va fer la traducció al català, però que l’hem adaptada a la parla del poble. És una cosa que sempre faig als muntatges de La Casa de la Portera”.

 

A més de la funció de l’estrena, “Hedda Gabler” se representarà a la Sala Petita els dies 16, 17, 22, 23 i 24 de maig.