Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal presenta la nova temporada baixant preus i ampliant l’oferta d’abonaments

El Teatre Principal presenta la nova temporada baixant preus i ampliant l’oferta d’abonaments

(11/07/2022)

Començarà el 10 de setembre amb Nit de Reis, de Shakespeare, a la Plaça Major de Palma i amb un concert de la cantant portuguesa Mísia a la Sala Gran

El Teatre Principal de Palma ha presentat avui matí la nova temporada, de setembre de 2022 fins a gener de 2023, una temporada que inclou 49 títols dels més variats gèneres, des de teatre a òpera, sense oblidar la dansa, el cinema, els espectacles familiar i la música.

Un de les grans fites de la temporada, és l’esforç que ha fet el Teatre Principal per fer més propera la programació al gran públic ampliant l’oferta d’abonaments i abaixant els preus de les funcions.

Ara, el ventall d’abonaments és molt més ample que el de l’any passat. Enguany, el Teatre Principal ha incorporat un abonament nou, l’abonament Extra, que permet un 40% de descompte per la compra de 5 o més espectacles de la programació. A més, segueix l’abonament de Parella, que ofereix un descompte del 25% a partir de la compra de 2 entrades per a 2 o més espectacles; el General, 25% de descompte a partir de 3 espectacles; i el d’Òpera, 20% de descompte per la compra de 2 espectacles o més de la Temporada d’Òpera. A més també ha abaixat els preus dels espectacles teatrals més cars, que fins ara eren de 35 euros, i que no passaran del 25 euros la propera temporada.

Precisament, amb l’objectiu d’afavorir als espectadors que volen comprar abonaments, fins a mitjan agost sols es posaran a la venda els abonaments i la segona quinzena d’agost es posaran a la venda les entrades individuals de cada espectacle.

La programació de la nova temporada s’iniciarà el dissabte 10 de setembre amb un programa doble: a les 18 hores, Parking Shakespeare, una companyia especialitzada en muntar obres en espais poc convencionals, posarà en escena Nit de reis a la Plaça Major; més tard, a les 21 hores, la cantant portuguesa Mísia oferirà un concert per presentar el seu darrer disc, Animal sentimental.

A la presentació de la nova temporada hi han assistit nombrosos artistes i representants de les companyies i grups que actuaran al Principal els propers mesos, així com el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i la vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets.

De fet, Busquets ha destacat que “el Principal s’ha consolidat com el centre públic de producció escènica de referència de les Illes Balears. La política de produccions i coproduccions ha revitalitzat un sector teatral que està en un moment de creativitat com mai havia viscut. La col·laboració amb teatres de la part forana i amb centres de creació està articulant un model de suport a la creació no mai no havia existit a Mallorca”.

Tot seguit, Josep R. Cerdà, que ha qualificat el Teatre Principal com “el lloc natural per als creadors de Balears”, ha anat explicant la programació dels propers mesos. La producció pròpia tindrà un gran protagonisme el proper curs al Teatre Principal. Així, podrem veure Només són coses, coproducció amb Hermanas Picohueso, els dies 6, 7 i 8 d’octubre; Escalar un gegant, de Bernat Molina, amb coproducció amb Cultural-ment, els dies 3, 4 i 5 de novembre; Les proposicions, amb Aina de Cos (9, 10 i 11 de desembre); la coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya Zona inundable, de Marta Barceló (28 de desembre); i Les maleïdes, de Sergio Baos, en coproducció amb la Sala Beckett (13, 14 i 15 de gener). A més, s’han anunciat nous títols per al primer semestre de 2023 com la producció pròpia Reis del món, basada en la novel·la de Sebastià Alzamora, Loquis, Imaginaris monstruosos i Pell de sargantana.

El teatre d’avantguarda i les noves dramatúrgies sorgides de les Illes també tindran lloc a la nova temporada amb Joy Speed, de Lluki Portas (17 de novembre); La claror (26 de novembre); o Animals a la carretera (3 de desembre) Tocar mare (7 de gener).

La dansa també tendrà el seu espai amb Els ossos de Montaigne (16 de setembre), La mort i la donzella (30 d’octubre), White Rino (13 de novembre), Malditas Plumas de Sol Picó (4 de desembre), Man Ray (28 de gener) i a més també s’ha anunciat el darrer espectacle de La Veronal, Sonoma, per al primer semestre de 2023.

Com a espectacles familiars, s’ha programat Téntol de Manipulats (19 i 20 de novembre), Desconcerto (29 de desembre), Paüra (4 de gener) i el darrer espectacle de Marie de Jongh per al primer semestre de 2023. 

Al Teatre Principal també arribarà una bona representació d’allò que es pot veure a les cartelleres catalanes amb obres com El jardí (11 de setembre), Laberint Striptease (15 i 16 d’octbre), Solitud a Stromboli (22 d’octubre), Immunitat (28 d’octubre), Buffalo Bill a Barcelona (6 de novembre), De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda de La Calòrica (11 de novembre), L’oreneta (2 de desembre), El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai (22 de gener).

De teatre en castellà tendrem obres com Cigarreras (8 i 9 d’octubre), Paraíso Perdido d’Andrés Lima (23 de setembre), Ana contra la muerte (13 de desembre) i per a 2023 Silencio, Cervantes y el juego de la oca, La infamia i Yo solo vine a ver el jardín.

En quant a música, a més del concert de Mísia que obrirà la temporada el Teatre Principal, hi haurà els concert de Joana Serrat (4 d’octubre) dins el cicle Sons de nit, Tomeu Moll i Albert Díaz (27 d’octubre), Oliva trencada (8  de novembre), Paolo Fresu dins del festival Alternatilla Jazz (30 de novembre), Cap Pela (14 de desembre), l’espectacle El tocadiscos de Joan Fuster (29 de gener) i un concert homenatge a Tomeu Penya, dins la primavera de 2023.

A més, l’octubre començarà la 37 Temporada d’Òpera amb L’Orfeo de Monterverdi en una producció de l’Opéra de Dijon els dies 21 i 23 d’octubre. La temporada es completarà amb La Bohème (18, 20 i 22 de febrer) i La Traviata (15, 17 i 19 de juny). Precisament avui també s’ha donat a conèixer la campanya gràfica de la 37 Temporada d’Òpera que ha anat a càrrec de les fotògrafes Elena Rotger, Aina Costa Roca i Llorenç Gris.

Cerdà ha anunciat també el nou lema i hastag del Teatre Principal per a  la nova temporada, que serà EmocionsEnViu, tota una declaració d’intencions amb la qual es convida al públic a venir al Teatre Principal per gaudir de les arts escèniques en directe.