Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal reprendrà l’activitat el 19 d’agost amb Fila U Festival d’Estiu

El Teatre Principal reprendrà l’activitat el 19 d’agost amb Fila U Festival d’Estiu

(03/06/2020)

Sis espectacles integren aquesta cita escènica, que tancarà el 29 d’agost, i que també es podrà veure en línia (pagant una quota mínima).

El Teatre Principal de Palma celebrarà durant 10 dies d’agost, del 19 al 29, a la Sala Gran, un festival d’estiu que s’ha batejat amb el nom de Fila U i agruparà sis espectacles de diverses disciplines escèniques amb el denominador comú de ser produccions de format gran i liderades per grans noms de l’escena contemporània. Amb aquest festival, el Teatre Principal recupera alguns dels espectacles més rellevants que s’havien hagut de cancel·lar a causa de l’estat d’alarma, i hi incorpora dos concerts, un de lírica i un altre de música d’autor.

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ho ha aprovat així avui matí en una reunió presencial que s’ha celebrat a la platea de la Sala Gran amb totes les mesures sanitàries i a la qual no ha pogut assistir el director del Teatre, Josep R. Cerdà, que es recupera d’un accident patit recentment.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha lloat la tasca feta per l’equip del Teatre Principal durant el confinament, posant a l’abast de tothom obres de l’arxiu de produccions i amb Teatre de Cotenció IB, en col·laboració amb l’ADIB (Associació de Dramturgues i Dramturgs de les Illes Balears). També ha destacat l’esforç que ha fet per mantenir en la programació d’enguany alguns dels espectacles que estaven previstos durant el confinament. Així, Cladera ha reafirmat el compromís del Consell de Mallorca amb la cultura com a element cohesionador de la societat i de dinamització econòmica.

En aquest sentit, Cladera ha destacat que «gràcies al festival Fila U el Principal aixeca el teló novament amb espectacles de gran qualitat i amb les mesures de seguretat necessàries perquè el públic en pugui gaudir».

D’altra banda, la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat que «el Fila U Festival d’Estiu arrencarà el 19 d’agost amb un concert del músic mallorquí Miquel Serra, que estarà acompanyat de diversos músics i cantants com Joan Vila, Maria Jaume, Pep Toni Ferrer, Simó Femenies i Michael Mesquida, entre d’altres».

«Aquest festival celebrarà enguany la primera edició amb la vocació de tenir continuïtat en el futur i així es dona resposta a la demanda de mantenir el Teatre Principal obert a l’estiu, per permetre seguir gaudint de les arts escèniques durant els mesos de més calor», ha afegit Busquets.


La companyia de dansa Mal Pelo, del mallorquí Pep Ramis i Maria Muñoz, actuarà el 21 d’agost amb On Goldberg Variations/Variations, un espectacle basat en la proposta musical Goldberg Variations/Variations del pianista i compositor francoamericà Dan Tepfer, en què interpreta les Variacions Goldberg de J.S. Bach combinades amb les seves variacions improvisades sobre les mateixes harmonies.

La cita següent serà el diumenge 23 d’agost amb Rossy de Palma i el seu espectacle Resilienza d’Amore, que s’havia de fer el 9 de maig en el marc del XXII Festival de Poesia de la Mediterrània.

Els dies 26 i 27 actuarà la companyia belga de dansa Rosas amb el muntatge Bartók, Beethoven, Schönberg, tres coreografies originals d’Anne Teresa de Keersmaeker, fundadora de la prestigiosa companyia, que les va crear a finals del 80 i principis 90 del segle passat i que ara han recuperat per al repertori actual.

El divendres 28 d’agost tindrà lloc Àries des de l’escenari, una gala lírica que tendrà a Ainhoa Arteta com a protagonista. Aquest concert, que revisarà alguns dels passatges culminants de la lírica europea, permetrà compartir escenari a la soprano basca amb alguns solistes illencs com Marga Cloquell, Marta Bauzá, Maia Planas, Antoni Lliteres, Joan Miquel Muñoz i Pablo López, entre d’altres, a més del Cor del Teatre Principal.

Fila U Festival d’Estiu tancarà l’activitat el dissabte 29 d’agost amb el muntatge teatral Las canciones, escrit i dirigit per Pablo Messiez, el dramaturg espanyol més celebrat en aquests moments. Estrenada el passat setembre, Las canciones narra com un grup de persones es reuneix per escoltar diverses músiques. I el que en principi era un acte quotidià, un grup de gent escoltant i cantant cançons, acaba per transformar-los a tots. Per escriure i crear aquesta obra, Messiez s’ha inspirat en personatges i situacions del teatre de Txèkhov i, en especial, de Les tres germanes i Ivanov.

Busquets ha destacat que «per totes aquestes actuacions, el Teatre Principal ha disposat entrades assequibles per a tots els públics (des del 8 als 35 euros) i un sistema d’abonament que abarateix encara més el preu de les localitats. A més, el concert de Miquel Serra i les funcions de Mal Pelo i Rossy de Palma es podran veure en línia amb un pagament de només 5 euros. Els abonaments de dos o més espectacles del festival inclouran l’entrada de franc per a les emissions en línia».