Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal s’obre a la ciutat amb l’espectacle Take a walk

El Teatre Principal s’obre a la ciutat amb l’espectacle Take a walk

(22/09/2016)

Take a walk on the wilde side – Mallorca és la primera de la propostes escèniques de la temporada del Teatre Principal, amb la particularitat que s’anirà desenvolupant en un itinerari per carrers del centre de Palma. Amb aquesta iniciativa de treure la activitat al carrer, el Teatre Principal reflexa la idea d’obertura, cercar nous espais i connectar millor amb el ciutadà i amb les seves inquietuds.

Aquest muntatge és obra d’Emilio Rivas i Celso Giménez i s’entén con un recorregut vivencial pel centre històric de la ciutat. És una peça del denominat “teatre experiencial”, l’escenari del qual es desplega a mesura que públic i actors van caminant. És a dir, la narració de la història es va succeint a mesura que el públic va avançant pel carrer en companyia dels actors.

 

Els espectadors, un màxim de 40 per funció, disposen d’uns auriculars amb els quals van seguint la proposta escènica. Al llarg de 75 minuts, el públic gaudeix de la peça en un recorregut que comença al Baluard del Príncep i acaba al Teatre Principal.

 

Durant tot aquest temps, Emilio Rivas en fa la narració, on es barregen pensaments universals amb detalls concrets referents al llocs on va transcorrent la trama.

 

A més de Rivas, hi intervenen altres intèrprets, com el Cor Juvenil del Teatre Principal. Tot plegat, amb l’objectiu de veure “amb uns altres ulls tot allò que veim dia a dia de forma habitual”, relacionant-nos d’una nova forma amb la quotidianitat.

 

Divendres, estrena

Take a walk on the wilde side – Mallorca s’estrenarà demà divendres 23 de setembre, a les 19 hores. I se’n faran tres funcions més: el dissabte 24, a les 12 i a les 19 hores, i el diumenge 25 a les 12 hores.

 

El punt de trobada per començar aquest “recorregut escènic” és la cantonada entre l’avinguda Gabriel Alomar i l’avinguda Adolfo Suárez, just davall el Baluard del Príncep. És a dir, on l’avinguda Gabriel Alomar es troba amb el Parc de la Mar en el seu extrem de llevant.

 

Aquesta serà el quart muntatge de Take a walk, després de representar-se al barri madrileny de San Cristóbal, al també madrileny barri de Lavapiés, i a la ciutat de València.

 

Amb aquesta peça, ben igual que amb el Projecte Pregunta, el Teatre Principal ha volgut iniciar la seva nova trajectòria com una clara declaració d’intencions: fer partícip del fet cultural a la ciutadania, contribuir a la reflexió i al debat com a eines de creixement personal i col·lectiu. Una “peça en trajecte” creada en col·laboració amb la reconeguda companyia La Tristura.