Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Francesc Miralles dóna suport al Dia de les Llibreries

El vicepresident Francesc Miralles dóna suport al Dia de les Llibreries

(11/11/2015)

El Gremi de Llibretes de Mallorca organitza aquest divendres, 13 de novembre, una jornada festiva i alhora reivindicativa en motiu del Dia de les Llibreries amb el lema “I si la realitat no supera la ficció? Entra a les llibreries i comprova-ho!”. Un total de 13 establiments oferiran una trentena d’activitats relacionades amb la lectura i la literatura. Entre elles, hi haurà una passejada literària promoguda pel projecte Walking on Words de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet, del Consell de Mallorca.

Fomentar la llibreria com un espai dinamitzador de la cultura i el llibreter com a prescriptor de llibres. Aquests són els dos objectius bàsics que persegueixen les activitats programades pel Gremi de Llibreters de Mallorca aquest divendres, Dia de les LLibreries. Una diada que fa escassament cinc anys que se celebra al conjunt de l’Estat, per la qual aposten els llibreters de Mallorca per mirar d’atraure l’interès de la gent cap als seus establiments. “Hem de reivindicar la llibreria com un eix fonamental del mercat del llibre”, assegura Antoni Sureda, president del Gremi de Llibreters, qui ha agraït la col·laboració i l’interès de les administracions representades pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

Per a Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, “es tracta de posar les llibreries en el mapa cultural, provocar que els ciutadans hi entrin i que no se perdi aquest tracte de proximitat. El sector del llibre ha patit de valent la crisi i se necessiten iniciatives d’aquest tipus per dinamitzar-lo”.

Una de les propostes més interessants de la diada passa per convidar a alguns escriptors, il·lustradors i altres professionals d’àmbits diversos a fer de llibreters per un dia i, per tant, a recomanar les seves lectures preferides a tothom qui ho desitgi. Hi haurà presentacions de llibres, contacontes, xerrades i tallers. Es podrà gaudir de descomptes en les compres de llibres que es facin. I també es podrà fer una passejada literària pels carrers de Palma de la mà d’escriptors com Josep Pla, Jorge Luis Borges, Albert Camus o Joan Alcober, entre d’altres, gràcies al projecte Walking on Words, de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet del Departament de Cultura del Consell. La visita, programada a les 17:30h, tendrà una durada de dues hores, és una activitat gratuïta i les inscripcions s’han de fer a través de llibretersmallorca@gmail.com fins aquest dijous, 12 de novembre. 

A l’acte de presentació del Dia de les Llibreries, celebrat avui matí a Literanta, han estat presents el vicepresident primer del Consell, Francesc Miralles, la directora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Francisca Niell, el president del Gremi de Llibreters, Antoni Sureda, acompanyat dels membres de l’executiva Francesc Sanchís i Miquel Ferrer, a més de Mireia Ferriol, de la llibreria Metropolis, un dels establiments que participen de la diada.

Per a més informació podeu consultar www.llibretersmallorca.cat