Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Miralles assisteix a la trobada anual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mallorca, que enguany celebra 30 anys

El vicepresident Miralles assisteix a la trobada anual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mallorca, que enguany celebra 30 anys

(05/11/2015)

Els membres d’aquesta xarxa han celebrat avui la seva trobada anual a la Misericòrdia. En motiu d’aquesta, han entregat al vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, un document d’anàlisi de la situació actual d’aquest servei i propostes de millora. Miralles ha reconegut el paper fonamental d’aquesta xarxa com a exemple “de la capacitat d’unir esforços des del territori” i s’ha compromès a agilitzar i modernitzar la gestió i els procediments administratius del Consell per garantir la qualitat del servei.

Representants de la setantena de biblioteques que formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mallorca s’han donat cita avui al Centre de Cultura de la Misericòrdia en la seva trobada anual. La reunió ha servit per fer balanç de les diferents línies d’actuació que es duen a terme des del Departament de Cultura, entre elles, la política d’adquisició de llibres i revistes, així com la manera de millorar procediments administratius per garantir un bon funcionament de les línies de suport destinades a les biblioteques municipals. A la cita han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, acompanyats dels membres de la Secció de Biblioteques.

Els assistents han pogut conèixer de primera mà quin és el plantejament de feina que es vol tirar endavant des del Departament de Cultura. Francesc Miralles ha reconegut que el Consell “no ha estat a l’alçada de les biblioteques dels ajuntaments. Som conscients que aquesta institució ha patit una manca de voluntat política a l’hora d’impulsar diferents projectes. Sabem que hi ha una proposta de reglament dins el calaix, que tenim un conveni obsolet que s’ha de renovar, que hi ha nous reptes com el llibre digital… Per tot això agraïm les aportacions fetes avui en el vostre document i volem reconèixer la feina que feis”. Miralles ha defensat que el Consell ha d’encapçalar el lideratge cultural i “per això hem de fer més visible aquesta xarxa de biblioteques perquè segueixi essent un referent com ha estat aquests trenta anys”. El vicepresident i conseller de Cultura s’ha compromès a agilitzar procediments, terminis i a modernitzar els sistemes d’ajudes destinats a les biblioteques municipals: “un projecte ambiciós que resolgui la manca d’agilitat en la gestió cultural del Consell”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, que ha assegurat que el Departament “vol posar fil a l’agulla. Hi ha voluntat i ganes de fer feina. Creim en la cultura i volem fer cultura, per això necessitam de la vostra col·laboració. Per millorar procediments volem comptar amb el sector i amb els funcionaris”.

Entre les peticions fetes des dels bibliotecaris hi ha la de mantenir un contacte més fluid amb el Departament de Cultura, que no es redueixi únicament a una reunió anual. Aquest 2015, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mallorca celebra 30 anys des de la seva creació.