Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Miralles destaca el paper vertebrador de la premsa forana a nivell lingüístic i social

El vicepresident Miralles destaca el paper vertebrador de la premsa forana a nivell lingüístic i social

(12/06/2016)

Ha estat en motiu de la diada anual de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, que enguany s’ha celebrat a Felanitx, on ha tengut lloc l’Assamblea General de l’associació.

Trenta-set revistes de diferent periodicitat i dotze mitjans digitals, distribuïts arreu de Mallorca. És la força i la riquesa que aglutina l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, segons el balanç que ofereix el seu president, Rafel Oliver. Aquest dissabte ha estat moment d’analitzar reptes de futur durant l’Assamblea General que l’associació ha celebrat a Felanitx, on també s’han lliurat els XVIII Premis Periodístics. Entre els reptes a assumir hi ha el de potenciar la marca “Premsa Forana”, així com també reforçar la seva presència a la xarxa i donar cabuda a altres canals de difusió, sense abandonar l’edició en paper.

 

A la trobada han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el batle de Felanitx, Joan Xamena i el regidor de Cultura del consistori, Xisco Duarte.

 

En paraules de Francesc Miralles, “el Consell de Mallorca recupera el suport institucional a la premsa forana pel que ha significat per aquesta terra en qüestions d’informació en els nostres pobles, així com l’oportunitat que han donat a molta gent de poder escriure i llegir en llengua catalana des de fa molts anys. Per tant, la premsa forana esdevé un instrument necessari per vertebrar lingüísticament la nostra terra”. El vicepresident ha afegit que “el Consell no pot defugir de donar-hi suport i així ho feim amb una dotació econòmica de 35.000€ aquest 2016 que destinam a l’Associació de Premsa Forana de Mallorca per al foment de la llengua catalana. En aquest sentit, estam oberts a poder plantejar qualsevol iniciativa que vagi en benefici de la premsa forana com a element dinamitzador de la nostra llengua però també com a vertebrador social i cultural d’aquesta illa”.

 

Fundada l’any 1978, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca agrupa una cinquantena de publicacions, en paper o en format digital, d’arreu de la nostra illa, fortament arrelades als seus respetius pobles, algunes de les quals ja duen sis dècades oferint informació local, de proximitat i amb una àmplia incidencia en el seu entorn. Per a més informació podeu visitar el portal web www.premsaforana.cat