Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident Miralles es reuneix amb l’Ateneu Pere Mascaró per donar resposta a les peticions fetes durant l’Audiència Pública

El vicepresident Miralles es reuneix amb l’Ateneu Pere Mascaró per donar resposta a les peticions fetes durant l’Audiència Pública

(26/02/2016)

Durant la trobada, el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, els ha demanat que comencin a treballar en la possible creació d’un Centre de Documentació de la lluita antifranquista a Mallorca. Una proposta que el portaveu de l’Ateneu Pere Mascaró, Miquel Rosselló, va exposar públicamente el passat 12 de gener en motiu de l’Audiència Pública celebrada al Consell de Mallorca.

La trobada s’ha celebrat al Centre Cultural de la Misericòrdia, un mes després que l’Ateneu Pere Mascaró fes arribar públicament la seva proposta durant l’Audiència Pública del Consell. Llavors, el seu portaveu, Miquel Rosselló recordava que “a l’Ateneu tenim un grup d’història contemporània i de memòria democràtica i ens oferim al Consell per parlar sobre la possibilitat de crear un Centre de Documentació de la lluita antifranquista a Mallorca. Hi ha molta documentació en mans de persones que encara són vives i que la guarden a caseva. Documentació clandestina en el seu temps i que, per tant, s’hauria de crear un projecte per recollir tota aquesta documentació”.

 

Ja en aquella ocasió, el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles es va mostrar disposat a parlar d’aquest projecte i ara, després de la trobada mantinguda amb representants de l’Ateneu –Miquel Rosselló, David Ginard- i de Comissions Obreres, Xisco Mellado, s’hi ha començat a fer feina. Fruit de la trobada, els membres de l’Ateneu Pere Mascaró començaran a elaborar una proposta concreta sobre la forma jurídica i necessitats que s’han de cobrir per assolir els objectius compartits de recuperar material i documentació de la lluita antifranquista; recuperar testimonis de persones que lluitaren durant la dictadura; i divulgar aquesta lluita així com promoure el debat i la investigació històrica.