Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident segon rep a les representants de la Xarxa internacional de Dones per la Democràcia i la Pau de Ruanda

El vicepresident segon rep a les representants de la Xarxa internacional de Dones per la Democràcia i la Pau de Ruanda

(03/11/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado ha rebut a Palau Reial a 12 integrants de la Xarxa internacional de Dones per la Democràcia i la Pau (RIFDP) de Ruanda que lluiten per l'alliberament de Victorie Ingabire i per la pau al seu país, acompanyades pel president de la Fundació l'Olivar d'Estellencs, Juan Carrero i l'ex-senador i activista Pere Sampol.

El vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado ha rebut a Palau Reial a les membres representants de la Xarxa internacional de Dones per la Democràcia i la Pau de Ruanda que lluiten per l'alliberament de Victorie Ingabire i per la pau al seu país, acompanyades pel president de la Fundació l'Olivar d'Estellencs, Juan Carrero i l'ex-senador i activista Pere Sampol. 

La seva visita ve motivada per la llarga relació de lluita que tenen amb l'illa de Mallorca. Mallorca fou on la presa política, Victorie Ingabire va estar reflexionant abans de tornar a Ruanda per a presentar-se com a candidata a la presidència. Però només arribar a l'octubre del 2010 va ser empresonada pel règim dictatorial ruandès. Victorie Ingabire és coneguda pel seu exemple de lluita i resistència, sempre pacífica i s'ha convertit en l'icona de la lluita dels pobles de la regió dels Grans Llacs Africans. Des de fa anys la Fundació s'Olivar i des del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació s'està treballant perquè la justícia internacional reconegui la innocència de Victorie i els crims del règim dictatorial ruandès, que segons la Fundació s'Olivar, ha assassinat a més de 9 mil persones en 10 anys.

Jesús Jurado ha declarat que el Consell de Mallorca seguirà donant suport a la seva causa, ja sigui a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació com en l'àmbit institucional i polític.

 

La portaveu de la RIFDP ha volgut transmetre el seu missatge d'agraïment a les institucions i persones implicades de Mallorca en la lluita dels drets humans, la llibertat d'expresió i la pau.