Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els “7 pecats capitals” de Pasodós arriben al Teatre Principal

Els “7 pecats capitals” de Pasodós arriben al Teatre Principal

(04/11/2015)

La companyia de dansa Pasodós presenta demà dijous a les 20 hores, a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma, l’espectacle “7 pecats capitals”, una “reposició i nova versió” del mateix muntatge que ja van representar al mateix espai el 2011, segons la coreògrafa Laura Macías.

A més de Macías, “7 pecats capitals” és obra de Gavin de Paor, que s’ha encarregat de la direcció escènica. El muntatge està interpretat per, a més de Macías i de Paor, Ryoko Yagyu, Mar Ameller, Laura Álvarez, Davidson Jaconello i Igor Santos.

D’entre tots ells, destaca Ryoko Yagyu, una ballarina japonesa amb reconeixement internacional que és parella habitual del rus Daniil Simkin, solista de l’American Ballet Theatre. Ryoko Yagyu interpreta una turista que entra en un museu, amb l’amor i la mort com a guies. En recórrer les sales troba set obres d’arts d’artistes plàstics com David, Botero o El Greco, que representen els set pecats capitals. A mesura que avança la visita, els símbols, les ombres, els moviments... ens van endinsant en les debilitats humanes traduïdes en els set pecats capitals.

“Cada un dels ballarins interpreta un pecat, excepte la peresa i la avarícia, que són interpretats de forma col·lectiva”, ha explicat Laura Macías.

“Aquest espectacle l’hem creat amb la intenció de ser representat fora d’Espanya i pugui girar per molts de països del món. De fet, ha se’n ha interessat el Festival d’Edimburg i és molt probable que el proper estiu el puguin veure allà”, ha declarat Gavin de Paor.

Laura Macías i Gavin de Paor crearen Pasodós el 2001 i des de llavors han actuat a nombrosos teatres europeus amb espectacles que fusionen la dansa clàssica amb la contemporània i on intervenen altres disciplines artístiques com la videocreació o la dansa espanyola. Alguns muntatges de Pasodós són “Islas”, “El conjuro del tango” o “Star Crossed”.