Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els ajuts del Consell pel foment de l’artesania ja arriben a més de 250 artesans i sumen 473.000 euros

Els ajuts del Consell pel foment de l’artesania ja arriben a més de 250 artesans i sumen 473.000 euros

(04/03/2023)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, defensa a la “Fira del Fang de Marratxí” la necessitat de modernitzar un sector clau en la transformació econòmica.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, ha defensat avui durant una visita a la fira del Fang de Marratxí, la necessitat de fer una aposta per la modernització i la innovació en el sector artesà. Segons Alzamora, “Mallorca, i en especial Marratxí, és un museu de la ceràmica a cel obert, amb una llarga i rica tradició. El fang i la ceràmica continuen sent una font que genera ocupació i de riquesa. La feina dels artesans del fang mallorquins és coneguda, valorada i estudiada internacionalment”.

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica ha afirmat que  Mallorca ja és una obra d’art per si mateix, que inspira els creadors que l’admiren i hi viuen. “Aquesta conjunció d’entorn natural únic i persones amb sensibilitat artística ha de donar com a resultat una projecció que superi els tòpics del turisme tal com el coneixem fins ara”.

El conseller ha recordat també que és molt important que des de les administracions es doni suport al sector artesà com un esglaó més en el desenvolupament econòmic. Així, ha avançat que el Consell de Mallorca prepara una nova línia d’ajuts per impulsar la modernització del sector. Segons Alzamora, des de 2019 les ajudes del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local ja han arribat a 256 artesans i 14 associacions que agrupen a aquest sector. En total 473.000 euros que han aprofitat per dinamitzar i rellançar el sector.

Segons el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, "amb aquestes ajudes hem pogut constatar com el sector ha incrementat la seva productivitat i competitivitat gràcies a l'aposta per la innovació, la incorporació de les TIC i una major orientació cap a la comercialització del producte". A més, segons el conseller, "aquests avanços també han contribuït a l'entrada de nous perfils professionals, que previsiblement dinamitzaran de manera important l'activitat artesana en els pròxims anys".

FIRA DEL FANG

Alzamora ha fet l’anunci durant la visita a la Fira del Fang de Marratxí. A la inauguració de a Fira hi ha assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera. La presidenta ha assegurat que “Marratxí és un referent en artesania i en ceràmica i aquesta fira n'és una mostra, una manera d'incentivar l'economia local i posar en valor la nostra artesania, combinant la tradició de l'ofici amb la innovació”. Cladera també ha animat tothom a visitar la Fira del Fang i contribuir a dinamitzar l'artesania de Mallorca.