Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els ajuts econòmics que destina el Consell al foment i la promoció de l'esport escolar beneficien un total de 27.410 nins i nines de Mallorca, inscrits en més de 600 clubs

Els ajuts econòmics que destina el Consell al foment i la promoció de l'esport escolar beneficien un total de 27.410 nins i nines de Mallorca, inscrits en més de 600 clubs

(24/03/2015)

La presidenta insular, Maria Salom, s'ha reunit aquest matí, a Palau Reial, amb els presidents i representants de les federacions esportives

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha reunit aquest matí, a Palau Reial, amb els representants de les diverses federacions esportives. A la trobada han assistit també el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, i els directors insulars d'Esports, Joan Antoni Ramonell, i Relacions Institucionals, Maribel Crespí.

Al llarg de gairebé 90 minuts, la presidenta insular ha recollit les demandes i suggeriments del col·lectiu federatiu, i ha repassat, conjuntament amb el sector, els principals punts que han marcat la gestió del Consell, aquesta legislatura, en l'àmbit de la promoció i el foment de l'esport base. 

En aquest sentit, val la pena destacar les actuacions empreses en matèria d'esport escolar federat, una de les eines que, paral·lelament a la promoció esportiva escolar i extraescolar i l'esport familiar, forma part de l'estructura del Servei d'Esport Base del Consell de Mallorca. La finalitat d'aquestes iniciatives ha estat fer possible que els nins i joves adoptin hàbits saludables i interioritzin valors positius íntimament lligats a la pràctica de l'esport, com ara l'esforç, la superació, la disciplina i la feina en equip.

Amb aquest propòsit, des de la Direcció Insular d'Esports s'ha apostat per fomentar l'activitat física i esportiva mitjançant el suport del treball que desenvolupen les federacions, i renovant, anualment, en aquest sentit, el crèdit destinat a les subvencions nominatives orientades a la pràctica de l'esport en edat escolar. La partida, que en termes globals arriba als 715.699,99 euros, s'ha mantingut al llarg dels darrers exercicis pressupostaris, a partir de l'any 2013.

Cal remarcar que la distribució de dites ajudes entre el teixit federatiu està relacionada amb l'aplicació d'uns criteris estrictament tènicioesportius, que han permès un repartiment objectiu de les subvencions i, a la vegada, han millorat l'eficiència dels recursos públics invertits, per part del Consell, en l’esport base de la nostra illa.

Els criteris estableixen els ratios següents: la participació (71%), el nombre de clubs que pertanyen a cada federació (26%), la pràctica igualitària (2%), la integració de persones amb discapacitat (1%), i, finalment, els resultats esportius assolits per les diverses federacions, i que són objecte de reconeixement a la Gala de l'Esport que es celebra anualment sota l'organització del Consell de Mallorca (1%). 

Pel que fa a altres aspectes de la gestió d'aquestes ajudes, convé recordar que de l'aplicació dels criteris s'obté que el 47,25% del crèdit es destina a fer costat la tasca de les federacions que representen modalitats d'esports individuals: concretament, 29 federacions que sumen un nombre de 10.515 llicències. La resta de les subvencions, el 52,75%, es destina als esports col·lectius, aglutinats entorn de 5 federacions i amb un nombre de llicències que arriba a la xifra de 16.895.

Sumant els dos grups d'esports, individuals i col·lectius, les subvencions que destina el Consell de Mallorca a l'esport escolar beneficia a un total de 27.410 nins i nines de Mallorca, inscrits en més de 600 clubs de la nostra illa.

Igualment, cal remarcar que, al llarg dels darrers anys, s'ha fet efectiva la incorporació de noves federacions, com ara les de ball esportiu, pàdel i petanca, així com l'aportació de noves disciplines que s'han afegit a l'esport escolar federat. Aquest ha estat el cas del waterpolo, la natació sincronitzada, el voleibol platja, la BTT , el ciclisme en pista, i el rugbi en la modalitat de contacte.

Durant la reunió d'aquest matí, la presidenta del Consell, Maria Salom, ha felicitat les federacions per la seva "tasca en benefici de l'esport base" de Mallorca, i ha remarcat que aquestes entitats, a més de les seves funcions estrictament esportives, "desenvolupen una important contribució de caire social que es tradueix en una educació integral per als nins i joves".

Salom ha destacat igualment que, al marge de les subvencions econòmiques anteriorment esmentades, la institució insular fa costat l'àmbit federatiu "a través d'un ample suport tècnic i logístic", ja que, segons ha afirmat, "és important que tots junts, institucions públiques i federacions, sumem els esforços necessaris per garantir la viabilitat de totes les modalitats esportives".