Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els beneficiaris de les subvencions 2021 per a la custòdia del territori podran demanar bestreta de fins al 50 per cent de l’import concedit

Els beneficiaris de les subvencions 2021 per a la custòdia del territori podran demanar bestreta de fins al 50 per cent de l’import concedit

(27/05/2021)

La convocatòria de subvencions per a les entitats que promoguin i fomentin la custòdia del territori a la Serra de Tramuntana s’ha publicat aquesta setmana i té una dotació de 50.000 euros, amb un màxim de 10.000 per sol·licitud. Aquestes ajudes les poden sol·licitar entitats sense ànim de lucre que, una vegada arribin a una acord amb el propietari, realitzin tasques de manera voluntària per assegurar una millora de les finques on actuen i així fer una gestió sostenible i responsable a mitjà i llarg termini del territori.

Entre les novetats de la convocatòria d’aquest 2021 hi ha la possibilitat que els beneficiaris sol·licitin la bestreta de fins al 50 per cent de l’import concedit amb un màxim de 5.000 euros. Com que l’import de la bestreta no superarà aquesta quantitat les entitats no hauran d’aportar aval per a poder rebre les quantitats a compte.

Les temàtiques dels acords de custòdia en general es basen en la conservació de les espècies de fauna i botànica i els seus hàbitats, reintroducció d’espècies o bancs de llavors, entre d’altres. La custòdia del territori es ve realitzant des de fa anys a la Serra de Tramuntana i les ajudes que sol·liciten es basen principalment al manteniment de grans finques, tractaments silvícoles a boscos o posada en valor de la biodiversitat de zones concretes.

Aquest 2021 es convoca per quarta vegada la línia d’ajuda per a les entitats de custòdia del territori, que el 2018 va estar dotada amb trenta mil euros però a partir de 2019 ja va augmentar la línia fins als 50 mil anuals. Així, i ja consolidada l’aportació del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial a les entitats sense ànim de lucre que cada any sol·liciten ajudes per a les seves actuacions a propietats de la serra de Tramuntana, podran disposar d’una part de l’import concedit abans de començar amb les accions.

Més informació:

​​​​​​​https://bit.ly/3fI8mt9

http://cst.sedipualba.es/