Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca inicien una campanya de prevenció d’incendis per a persones majors

Els Bombers de Mallorca inicien una campanya de prevenció d’incendis per a persones majors

(30/10/2015)

La campanya va començar el passat dilluns a Santa Maria i consisteix en una xerrada amb suport de material audiovisual amb consells de prevenció d’incendis a la llar i actuacions en cas d’emergència.

Els Bombers de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Emergències i la Direcció Insular de Participació Ciutadana i Joventut del Consell, han iniciat aquesta setmana a Santa Maria una campanya de prevenció d’incendis a la llar dirigida a persones majors. La campanya, que consisteix en una xerrada per part dels bombers i tècnics dels Bombers de Mallorca, pretén formar a les persones majors per tal de que aquestes puguin actuar de la millor manera possible i amb les millors condicions davant un incendi a casa seva.

 

A les xerrades, els tècnics dels Bombers de Mallorca duen a terme una divulgació als interessats dels riscs potencials existents a les llars, així com també de les formes d’actuació més adients en cas de necessitat, mitjançant xerrades, audiovisuals i demostracions pràctiques.

 

Cal recordar que moltes d’aquestes morts són evitables mitjançant el simple fet de la instal·lació d’aparells detectors d’incendis amb alarma acústica o visual incorporada, així com també donant formació sobre prevenció i actuació en cas d’emergència a les persones que pertanyen a col·lectius especialment vulnerables.

 

La posada en marxa d’aquesta campanya es deu a l’estudi de víctimes d’incendis, elaborat per la Asociación Profesional de Técnicos de Bomberos (APTB) i la Fundación Mapfre, al qual es posa de manifest que la major part de les morts a incendis a la llar són persones majors de 65 anys, residents a edificis d’habitatges particulars, i que a més tenen lloc als mesos d’hivern.

 

La campanya  de prevenció s’ha iniciat aquesta mateixa setmana amb la xerrada a l’Associació de Gent Gran Santa Maria. En total es té previst dur a terme la xerrada a unes vint associacions de gent gran d’arreu de l’illa entre els mesos de novembre del 2015 i març de 2016.