Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Bombers del Consell de Mallorca adquireixen tres nous vehicles BRP antiincendis

Els Bombers del Consell de Mallorca adquireixen tres nous vehicles BRP antiincendis

(27/05/2016)

Els nous vehicles pesats, utilitzables en diverses situacions tant en entorns rurals, forestals, urbans, industrials i en infraestructures viaries i portuàries, han suposat una inversió de 878.990,20 euros per part del Departament de Desenvolupament Local.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, la directora insular d'Emergències, Paola van Gent, i el cap del Servei de Bombers del Consell, Santiago Rovira, han presentat avui al parc de bombers de Calvià els tres nous vehicles antiincendis autobombes rurals pesades (BRP), adquirits per part dels Bombers de Mallorca, els quals seran destinats als parcs de Calvià, Inca i Manacor. L'adquisició d'aquests nous vehicles ha suposat una inversió de 878.990,20 euros, i s'espera que en un període de quinze dies, una vegada finalitzada la pertinent formació als conductors i comandaments, ja estiguin en funcionament als seus parcs de destí.

 

En aquest sentit, Joan Font ha destacat que "aquests nous vehicles pesats són utilitzables en diverses situacions, ja sigui en entorns rurals, forestals, urbans, industrials i en infraestructures viaries i portuàries". El conseller de Desenvolupament Local ha assegurat que "la seva incorporació reforça tot l'operatiu dels Bombers de Mallorca de cara a la temporada turística i de risc més elevat d'incendis, fet que ha suposat un gran esforç per part del Departament de Desenvolupament Local del Consell".

 

Malgrat que la principal aplicació dels tres nous vehicles BRP és l’extinció d’incendis de vegetació agrícola i d’incendis forestals, aquests també tenen una aplicació com a vehicle nodrissa de suport en incendis urbans, industrials i en infraestructures, així com també en incendis urbans en condicions de difícil accés com ara camins rurals, pistes forestals o zones inundables, entre altres, situacions en les quals pot ser convenient la utilització de la seva tracció 4x4.

 

El cap del Servei de Bombers del Consell de Mallorca, Santiago Rovira, ha destacat la "transversalitat" dels nous vehicles. En aquest sentit, Rovira ha manifestat que "vehicles com els que presentam avui són molt necessaris per un servei de bombers com el del Consell de Mallorca ja que la seva carta de serveis, així com també el seu àmbit d'actuació, són molt amples i precisen de vehicles multifuncionals".

 

Previsió de compra de nous vehicles

 

Per la seva part, la directora insular d'Emergències, Paola van Gent, ha anunciat que, de cara a l'any 2017, el seu departament té la intenció d'adquirir nous vehicles amb l'objectiu de millorar la flota actualment existent als parcs de bombers del Consell de Mallorca. En aquest sentit, van Gent ha assegurat que "la intenció de la Direcció Insular d'Emergències és la d'adquirir sis unitats mòbils de prefectura (UMJ) per tal substituir les actuals, nou vehicles de transport mixt lleugers (TML), i dos furgons de salvament (FSV) per a les unitats de muntanya dels Bombers de Mallorca".

 

Dades tècniques dels nous vehicles BRP:

 

- Autobombes muntades sobre camió MB ATEGO 1530 AF.

- Pes màxim: 15 tones (MMA14 T).

- Potencia: 300 CV.

- Tracció integral 4x4

- Distancia entre eixos modificada (de 3.860 a3.260 mm) amb l’objectiu de millorar la maniobrabilitat i la reducció del radi de gir.

- Capacitat de cisterna: 3.500 litres.

- Bomba hidràulica de 2.500 lpm a 10 bar (baixa pressió), i de 400 lpm a 40 bar (alta pressió).

- Cabina amb 2 places davant (conductor i comandament) i 4 posteriors (bombers).

- Cabrestant amb capacitat d’arrossegament de 5.440 kg.