Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els centres per a gent gran de l’IMAS es preparen pel Nadal

Els centres per a gent gran de l’IMAS es preparen pel Nadal

(07/12/2021)

Aquest any estan permeses les sortides dels usuaris i les visites són il·limitades amb les mesures de seguretat i higiene vigents però es demana prudència.

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, juntament amb el  batle de Felanitx, Jaume Monserrat, el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan, i el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, han visitat avui els professionals i usuaris de la residència per a persones grans Bartomeu Quetglas de Felanitx, que ja comença a preparar les festes de Nadal.

La presidenta Cladera ha volgut destacar “la bona feina que s’ha fet en aquest centre, gestionat per l’IMAS, a on la incidència de la COVID ha estat mínima”. Només un dels noranta dos usuaris es va contagiar i la pràctica totalitat ha rebut ja la dosi de reforç del vaccí contra el virus. A més, la visita es produeix dies després que el Servei de Salut de les Illes Balears hagi obert les cites per a que el personal sociosanitari pugui inocular-se aquesta nova dosi.

La immunització, ha explicat la presidenta de l’IMAS, “els permetrà gaudir d’un Nadal diferent al de l’any passat encara que l’increment de contagis dels darrers dies requereix que no baixem la guàrdia i que continuem actuant amb molta prudència”. Ara mateix, les visites a la residència Bartomeu Quetglas són il·limitades i els familiars i/o amics que entren al centre han de presentar el certificat COVID. També estan permeses les sortides dels usuaris de la residència.

Durant la visita, les presidentes i el conseller han saludat un a un a tots els professionals i usuaris de la residència a la vegada que aprofitaven per desitjar-los unes bones festes de Nadal. . “Sou un dels col.lectius professionals a qui més heu d’agrair la feina i implicació durant aquests dos darrers anys perquè heu cuidat les persones més vulnerables” ha expressat Cladera.

Igualment, també han visitat les diferents dependències i serveis del centre, com per exemple la Unitat de Convalescència del centre. Aquesta té capacitat de fins a 10 places i acull persones majors de 65 anys o de 55 amb discapacitat reconeguda, derivades de l’Hospital de Manacor, que estan a l’espera d’una plaça hospitalària o es troben en situació de convalescència però no tenen necessitat de fer-se proves mèdiques de forma continuada.