Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els estudiants del col·legi San Cayetano han visitat la seu del Consell de Mallorca

Els estudiants del col·legi San Cayetano han visitat la seu del Consell de Mallorca

(01/02/2016)

Dos grups d'estudiants de quint de Primària del col·legi palmesà han pogut conèixer de primera mà el funcionament de la institució insular

Dos grups d’estudiants de quint de Primària dels col·legis de San José Obrero i San Cayetano han visitat avui de matí la seu principal del Consell de Mallorca a Palau Reial. Es tracta d’un edifici neogòtic i catalogat que es va construir a finals del segle xix per albergar la Diputació Provincial. El Consell disposa d’una col·lecció d’art molt important amb peces, entre d’altres, de Tito Citadini, Ricard Anckerman i Faust Morell, que també és l’autor dels vitralls de l’escala i la Sala de Plens, que expliquen la conquista de l’illa per part del Rei Rn Jaume.

 

Els escolars han començat la visita amb l’explicació que els ha donat personal del Servei de Protocol, que els ha fet una introducció a la història de l’edifici amb la façana i l’entrada. Després, a les escales que donen accés a la part noble, els han explicat la història del Regne de Mallorca aprofitant les figures dels gegants que representen els sobirans de l’illa.
 
El recorregut ha seguit a la Sala d’Audiències i a la Sala de Plens, on els ha estat rebut el conseller electe del grup de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguía, el qual els ha explicat el funcionament polític de la institució.