Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els Jardins de la Misericòrdia es convertiran a partir de demà i fins el 5 d'abril en el gran aparador de l'artesania de Mallorca, amb 23 paradetes específicament dedicades als productes del sector

Els Jardins de la Misericòrdia es convertiran a partir de demà i fins el 5 d'abril en el gran aparador de l'artesania de Mallorca, amb 23 paradetes específicament dedicades als productes del sector

(26/03/2015)

La I Fira d'Oficis Artesans de Pasqua, organitzada pel Consell de Mallorca i el Gremi d'Oficis, Artesans i Artistes, serà inaugurada pel vicepresident del Consell, Joan Rotger, i acollirà el lliurament dels III Premis d'Artesania i dels documents de mestres artesans

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, inaugurarà demà, a les 18.30 hores, la I Fira d'Oficis Artesans de Pasqua, que tendrà lloc fins el proper 5 d'abril als Jardins de la Misericòrdia, sota l'organització de la institució insular i el Gremi d'Oficis, Artesans i Artistes de les Illes Balears.

L'esdeveniment, que acollirà 23 parades d'oficis artesans i l'aportació de productes autòctons tipològics de l'època de la Pasqua per part del Gremi de Forners i Pastissers, ha estat presentat aquest matí per la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, acompanyada de la vicepresidenta del Gremi d'Oficis Artesans, Maria Oliver, Mateu Palou, també component d'aquesta entitat, i, en representació del Gremi de Forners Pep Magraner i Lluís Brunet.

La fira podrà ser visitada, a partir de demà, de les 9,30 del matí a les 20 hores, si bé hi haurà un breu període d'inactivitat, diàriament, de les 14.30 a les 16 hores. Les diferents paradetes recolliran el més ample ventall de productes artesanals autòctons, des de brodats o ferreteria, fins a ceràmica popular i figurista, fusteria, sabateria, restauració de mobles doblatge de pells, joieria, elaboració de dimonis, lampareria, o borses de pell, entre un exhaustiu catàleg d'articles, tots ells sorgits de la creativitat dels artesans de l'illa.

Paral·lelament, l'acte de demà servirà per a dur a terme el lliurament dels diplomes que acrediten la titulació corresponent en l'ofici artesà, i que es divideixen en tres categories: la Carta de Mestre Artesà, la Cartes d'Artesania i el Document de Qualitat Artesanal, en aquest darrer cas adreçat a les empreses del sector. La previsió és que més de 90 representants del col·lectiu, que han rebut la seva acreditació al llarg del darrer any, recullin el diploma pertinent de mans del vicepresident del Consell, Joan Rotger.

Al mateix temps, l'esdeveniment acollirà el lliurament de la tercera edició dels Premis d'Artesania, un certamen que convoca anualment el Consell de Mallorca i que engloba quatre categories: disseny, producte, trajectòria i impuls. Els destinataris de la convocatòria de 2014 i que demà recolliran la seva distinció són Jordi Ribas, Joan Pere Català, Encarnación Domingo i Antoni Martorell.

Precisament, els treballs d'aquests artesans i dels triomfadors en edicions anteriors dels Premis d'Artesania seran exposats durant la fira per tal que puguin ser admirats pels milers de visitants que, segons les previsions del Consell de Mallorca i del Gremi d'Oficis, Artesans i Artistes de les Illes Balears, es desplaçaran aquests dies fins els Jardins de la Misericòrdia.

L'acte reservarà també un moment per al reconeixement de la trajectòria de professionals i certamens de promoció del sector que han aconseguit fer-se amb diverses distincions a nivell nacional. Aquest és el cas de la Fira del Fang de Marratxí, l'empresa 'Factor Mallorquín', impulsora del projecte 'Balear nostrum', i els artesans Tomeu Amengual i Jordi Ribas.