Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els margers a punt d’obtenir la qualificació professional del seu ofici

Els margers a punt d’obtenir la qualificació professional del seu ofici

(05/11/2018)

L'Institut Nacional de les Qualificacions Professionals (INCUAL), ha enviat avui a les diferents organitzacions i persones interessades, entre les quals es troba la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme del Departament de Medi Ambient, el contingut de la qualificació professional “Constructor de pedra en sec” per a la seva avaluació. A partir d’ara i fins el proper 30 de novembre es poden fer aportacions i suggeriments abans de la seva aprovació definitiva. Aquesta qualificació serà vàlida per a tota Espanya.

 

La inclusió de la qualificació professional de Constructor de pedra en sec al Catàleg Nacional és necessària per a la creació del títol de Formació Professional i del Certificat de Professionalitat, que permetran reiniciar les accions formatives, a través de la formació professional o de la formació ocupacional.

 

També comportarà la possibilitat de reconèixer i acreditar les competències professionals dels margers en actiu a través de l’experiència laboral i les vies no formals de formació.

 

L’any 2018 es compleixen 30 anys que el Consell de Mallorca es va fer càrrec de l’escola de margers per evitar la desaparició d’aquest ofici, i actualment és de les poques institucions europees que tenen en plantilla pròpia a brigades de margers. Per això, la institució insular ha estat fent feina des de fa anys per aconseguir aquest reconeixement per un dels oficis més tradicionals de Mallorca.