Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els nous criteris que regiran les inversions en Cooperació Local es presenten a l’Assemblea de Batles i Batlesses

Els nous criteris que regiran les inversions en Cooperació Local es presenten a l’Assemblea de Batles i Batlesses

(23/02/2016)

Entre d’altres qüestions, s’inclou una partida addicional per cada nucli poblacional, tal i com s’havia demanat en diverses ocasions pels municipis compostos per diverses localitats

 El president Miquel Ensenyat ha presidit avui de matí l’Assemblea de Batles i Batlesses que ha reunit els representants dels cinquanta-tres municipis de Mallorca.

 

Un dels principals punts que s’ha tractat són els nous criteris que ha presentat el conseller del Departament de Desenvolupament Local Joan Font per a les subvencions públiques en matèria de cooperació local.

 

Per enguany, es disposaran de 10 milions d’euros per inversions en els municipis de l’illa. Com és habitual, els municipis amb menys de 3.000 habitants i per tant amb menys recursos seran aquells que rebran la major part de l’ajuda amb un total de 5.300.000 €. La novetat per a 2016 és que els criteris de subvenció recullen una petició expressada per diversos municipis de tenir en compte els diferents nuclis de població als quals ha de donar servei un mateix ajuntament. Així doncs, en aquesta línia de subvencions es consignes 3.000 € per cada localitat addicional, a més de la quantitat ja adjudicada segons la població de tot el municipi.

 

El Departament de Desenvolupament Local, d’aquesta manera, es fa ressò de les propostes que els representants dels municipis han fet en les passades assemblees de batles i batlesses incloent les seves propostes en els nous criteris de subvenció.

 

Una altra novetat d'engunay és que els plecs dels contractes a l'hora d'adjudicar les obres del Pla d'Obres i Serveis hauran d'incloure clàusules socials i mediambientals, de les quals anualment es determinarà el contingut.

 

Una segona línia de subvenció del Consell de Mallorca en matèria de cooperació local són els 1.490.000 € que es destinaran als municipis per a despeses de manteniment. En aquesta ajuda s’hi podran incloure factures de 2014, 2015 i 2016.

 

El vicepresident del Consell Jesús Jurado ha presentat, també, a l'Assemblea de Batles i Batlesses l'actuació de cooperació, a través del Fons Mallorquí de Solidaritat, amb l'illa grega de Quíos. La voluntat és ajudar a les autoritats locals que en els darrers mesos han rebut uns 17.000 refugiats que fugen de les guerres del Pròxim Orient. L'ajuda es farà en coordinació amb l'entitat ALDA i en les properes setmanes es durà a a terme un viatge per conèixer in situ les necessitats de les autoritats locals de Quíos.

 

També ha intervingut Margalida Puigserver, consellera del Departament de Benestar i Drets Socials, en què ha explicat que l'IMAS destinarà 338.000 euros a la contractació de psicòlegs als municipis de menys de 20.000 habitants que així ho sol·licitin, a través d’un projecte de suport psicosocial per a la població amb problemàtica de risc d'urgència social.

 

Altres qüestions que s'han tractat són una fitxa per conèixer la situació de les xarxes municipals d'abastiment d'aigua i un pla per conèixer les barreres arquitectòniques dels edificis municipals.