Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els projectes d’una rotonda a la carretera de Sóller d’accés al camí de Son Reus, els reforços de ferm a les vies Palmanyola-Sóller, Fornalutx-Escorca i carretera vella de Bunyola i la dotació de ferm del camí de Sant Jordi, llests per començar aviat

Els projectes d’una rotonda a la carretera de Sóller d’accés al camí de Son Reus, els reforços de ferm a les vies Palmanyola-Sóller, Fornalutx-Escorca i carretera vella de Bunyola i la dotació de ferm del camí de Sant Jordi, llests per començar aviat

(02/07/2015)

L’equip en funcions del Departament d’Urbanisme i Territori deixa adjudicades aquestes actuacions de conservació i finalitzades les obres de millora de Muro-Santa Margalida i el nou vial que connecta Son Hugo amb els barris propers

El Departament d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca  iniciarà en breu les obres de cinc projectes de conservació adjudicades recentment per l’equip de govern en funcions. Així, es durà a terme la construcció d’una rotonda d’accés al camí de Son Reus a la carretera Ma-11, el reforç de ferm de les carreteres  Palmanyola-Sóller (Ma-11), Fornalutx-Escorca (túnel de Monnàber, Ma-10), carretera vella de Bunyola entre Marratxí i Bunyola i la dotació de ferm del camí de Sant Jordi, a Palma.

 

El projecte de la rotonda d’accés a la incineradora de Son Reus respon a l’incompliment, de l’actual intersecció amb el carril central, dels requisits de seguretat vial que la societat requereix. El trànsit de camions, que hi accedeixen des de Son Reus, i especialment els que ho fan en hores nocturnes, generen situacions potencialment perilloses, segons especifica la justificació de l’obra. Aquesta obra tendrà un pressupost de 625.067 euros.

 

En aquesta mateixa carretera Ma-11 es durà a terme el reforç de  ferm entre les poblacions de Palmanyola i Sóller, que tendrà un cost de 3.023.434 euros. El paviment en aquesta via es troba molt deteriorat i, a més, es milloraran els sistemes de contenció i tractament de vorals.

 

També començaran les obres de millora del ferm de la Ma 10, entre Fornalutx i Escorca, abans d’entrar al túnel de Monnàber. La carretera té el ferm envellit i deformat. L’asfaltatge serà entre el PK 37,200 i 47,300 i s’ha adjudicat per 1.826.807 euros.

 

A la carretera vella de Bunyola, també es millorarà el ferm entre Marratxí i Bunyola per un cost de 1.141.085 euros. El paviment es troba en un estat molt deformat.

 

Finalment, s’executarà la dotació del ferm al camí de Sant Jordi (Ma-3010) des del PK 4,700 al 6,300.  Actualment,  aquesta via és un camí de terres. Inicialment, ja es varen retirar els residus acumulats a la que impedien el trànsit. Aquest projecte tendrà un cost de 176.410 euros.

 

D’altra banda, la Direcció Insular de Carreteres ha acabat aquests dies els projectes de millora del paviment de la carretera Muro-Santa Margalida, així com el nou vial que connecta Son Hugo amb els barris de Son Ferragut i Son Oliva i amb la via de cintura (Ma-20), amb dos passos a nivell del tren de Sóller, regulats per semàfors.  Aquest enllaç  ja estava en servei i s’han finalitzat la capa de rodadura i l’asfaltatge.