Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

En marxa la reforma de la cantina, la pèrgola i els banys de l’hipòdrom municipal de Manacor

En marxa la reforma de la cantina, la pèrgola i els banys de l’hipòdrom municipal de Manacor

(04/03/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han visitat les obres que s’estan duent a terme a l’Hipòdrom municipal de Manacor. Els han acompanyat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l’Institut l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Lluís Socias, i el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Juan Llabata.

L’EHM ha engegat les obres de millora d’aquestes instal·lacions per 270.000 €, que tendran com a resultat la reforma de la cantina, la pèrgola i els banys abans de l’estiu. 

«La millora de les instal·lacions de l’hipòdrom és una de les reivindicacions de Manacor. A aquest projecte s’hi sumarà un altre al restaurant. Per tant, hi ha un seguit de projectes per millorar les instal·lacions de l’hipòdrom i fer-lo més modern i més actual», ha explicat la presidenta. De fet, Cladera ha fet referència també als projectes de reforma que alhora hi ha a l’hipòdrom Son Pardo. 

«És una manera de donar suport al sector del trot i de l'hípica, un sector darrera del qual hi ha molta gent, des dels professionals i l’afició fins al sector primari, i que també té incidència en el turisme, ja que ens permet projectar Mallorca a nivell internacional» com a destinació esportiva.

El projecte de reforma de la cantina suposarà engrandir-la, ampliar la cuina i instal·lar una zona de taules interior vidriada. Pel que fa a la pèrgola, estarà coberta per vegetació i donarà ombra als espectadors.  

Els banys seran també una altra instal·lació millorada, ja que se’n construiran dos de nous (un d’ells adaptats) que tendran entrada des de l'exterior. Alhora, es reformaran els existents, amb el reforç dels murs de contenció i el canvi de la coberta amb aïllament, i es repararan els ubicats a les quadres. Per últim, es construirà el punt de venda amb entrada des de l’exterior i es rotularà la paret del front de la tribuna.

El president de la FBT, Juan Llabata, s’ha mostrat agraït per la implicació del Consell en la indústria del trot, un sector que, ha dit «crea ocupació i dona vida al sector primari». Pel que fa a la reforma concreta de Manacor, ha considerat:  
«Quedarà un espai molt atractiu, serà el que el món del trot demanava». 

Trobada amb la Federació Balear de Trot

La visita a Manacor ha servit també per poder mantenir una reunió dels representants institucionals amb la FBT, que enguany rep 920.000 € amb una subvenció nominativa del Consell de Mallorca. Per això, l’IEHM i la Federació han signat un conveni regulador, que permetrà dur a terme activitats tant a Son Pardo com a l’Hipòdrom Municipal de Manacor. 

La subvenció serveix per cobrir el pagament de premis i trofeus i per fer front a l’organització de carreres de trot, al cost dels arbitratges, a la contractació de seguretat, al control de pràctiques il·legals i, també, al foment del benestar animal. 

Enguany, aquesta ajuda és de 70.000 euros més respecte a 2021.