Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ensenyat i Garrido visiten Caimari

Ensenyat i Garrido visiten Caimari

(12/04/2016)

El president del Consell i la consellera Mercedes Garrido han visitat Caimari on han pogut parlar amb membres de l’ajuntament i representants de la comunitat educativa. S’han analitzat diverses alternatives per construir l’escola.

El president, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han visitat Caimari on s’han pogut reunir amb el batle de Selva, Joan Rotger; el batle de Caimari, Cristòfol Barceló, altres regidors de l’ajuntament, membres de l’APIMA i l’equip directiu de l’escola. A la trobada, també hi han assistit el director insular d’Urbanisme, Joan Morey, i el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López.

El tema central de la trobada ha estat cercar una solució al problema en què es troba la futura escola de Caimari. En aquest sentit, s’ha explicat que la millor solució i la més ràpida és que, des de l’ajuntament, s’adquireixi un altre terreny on sí que es pugui construir el centre.

El president ha afirmat que «volem trobar una solució ràpida perquè entenem que és una necessitat urgent per a Caimari. Els veïnats del poble tendran tot el nostre suport i dedicació perquè es pugui acabar fent l’escola nova el més aviat possible».

Actualment, l’Ajuntament de Selva té un terreny on hi volien construir l’escola però es troba fora de l’Àrea de Transició. El Pla Territorial de Mallorca (PTM) estipula que els equipaments escolars, que s’hagin de fer en sòl rústic, sempre s’hauran de dur a terme dins àrees de transició de creixement o d’harmonització. El motiu és perquè les escoles estiguin aferrades als nuclis urbans i s’hi pugui accedir fàcilment. Per tant, la normativa no permet la construcció de l’escola en aquell terreny.

Entre les distintes alternatives que s’han proposat, hi ha una possible modificació del PTM. No obstant això, seria la solució més lenta i la més complicada. Segons Garrido, «una modificació del PTM suposa molt de temps de demora. Amb el mateix temps que necessitam per modificar el PTM, tendríem l’escola a punt».

Per tant, tots els assistents han estat conscients que la solució més ràpida és l’adquisició d’un nou terreny. D’aquesta manera, «Caimari podria tenir l’escola nova abans que acabi la legislatura». A continuació, el president i la consellera han visitat l’escola acompanyats pel director del centre i altres membres de la comunitat educativa. 

Finalment, la consellera Garrido ha animat a l’ajuntament a treballar amb el Pla General del municipi. D’aquesta manera es podran trobar solucions més ràpides a problemes com el dels terrenys de l’escola.