Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ensenyat i Puigsever han visitat avui les instal·lacions de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple

Ensenyat i Puigsever han visitat avui les instal·lacions de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple

(15/01/2016)

El president del Consell i la presidenta de l'Institut Mallorquí d’Afers Socials, Margalida Puigserver, han volgut conèixer de primera mà el treball que du a terme l'associació en l'àmbit dels afectats per l'esclerosi

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera executiva de benestar i drets socials, Margalida Puigserver, han visitat avui les instal·lacions de l'Associació Balear d’Esclerosi Múltiple. Els ha rebuts el president de l'entitat i l'encarregat del grup de joves Activa-t, un servei d’informació i acompanyament per als joves afectats per aquesta malaltia. L'esclerosi és una malaltia degenerativa que afecta progressivament la psicomotricitat i la cognició de les persones.

El recorregut dels gestors del Consell de Mallorca ha començat pel gimnàs, on es fa la rehabilitació tant grupal com individual. L’esclerosi és una malaltia que requereix molta disciplina i per això l'associació disposa d'un servei de psicologia, de fisioteràpia i de neuropsicologia. El centre també té una sala polivalent, on s’ofereix un servei de menjador i altres activitats de caràcter lúdic, com un taller de pintura o de ceràmica.

“Totes aquestes línies d'investigació fan que siguin molt difícil d'aconseguir els doblers suficients per prestar el servei de qualitat que prestam”, han afirmat des de l'ABDEM.

Puigserver i Ensenyat també han parlat amb els treballadors del centre, que els han explicat les necessitats dels afectats, i les mancances i les reivindicacions més importants per al col·lectiu de persones que pateixen esclerosi. El president ha rebut informació de primera mà del programa que duen a terme ara, com l'assessoria psicològica per a familiars que tenen persones dependents o el tractament psicològic que segueixen els afectats amb problemes cognitius.

L'ABDEM està concertada amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, que depèn del Consell de Mallorca i del qual és presidenta la consellera executiva de Benestar i Drets Social, Margalida Puigserver.