Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ensenyat rep a autoritats xineses amb responsabilitats dins l'àmbit de la protecció de la infància

Ensenyat rep a autoritats xineses amb responsabilitats dins l'àmbit de la protecció de la infància

(19/01/2016)

La delegació xinesa ha visitat Mallorca durant dilluns i dimarts en un viatge organitzat per l’associació sense ànim de lucre Morning Tears.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat per la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha rebut avui en audiència a una delegació autoritats xineses amb responsabilitats dins l'àmbit de la protecció de la infància que han visitat la nostra illa en un viatge organitzat per l’associació sense ànim de lucre Morning Tears, premiada recentment als Premis a la Solidaritat i Accessibilitat 2015.

 

Morning Tears es una ONG que fa feina des de 1999 per defensar i protegir els fills de pares que estan a presó o han estat executats. Apart de la feina d'ajuda als infants, donant-los casa, alimentació, cura, atenció psicològica i ajuda per a la integració social, Morning Tears té un projecte de col•laboració amb les autoritats xineses per a la millora i enfortiment de l'estructura institucional xinesa de protecció de la infància, un programa de tres anys que va començar a finals del 2012.

 

És dins d'aquest projecte, co-finançat per la Unió Europea, que aquesta delegació ha visitat Mallorca, i posteriorment viatjarà a Madrid i a Itàlia, per conèixer també el seu sistema de protecció de la infància. Aquesta delegació ha tingut l'oportunitat de conèixer com és tot el procediment i l'estructura de protecció de la infància a Mallorca, gràcies a les reunions mantingudes al Institut Mallorquí d'Afers Socials, i a les visites realitzades al centre de primera acollida Puig des Bous i a la Fundació Natzaret.

 

La delegació xinesa ha estat encapçalada per la senyora Ni Chunxia, subdirectora general del Departament d'Assumptes Socials del Ministeri xinès d'Assumptes Civils, i ha integrat també responsables de protecció a la infància del Ministeri de Seguretat Pública i del Ministeri de Finances, així com representants dels departaments d'afers civils de dues províncies xineses: Jilin, al nord, i Guizhou al sud. La delegació ha estat acompanyada per Koen Sevenants, director general de Morning Tears.