Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Entra en vigor el nou contracte de la ITV

Entra en vigor el nou contracte de la ITV

(01/01/2020)

Les noves condicions defineixen el temps d’espera a una mitjana de 13 dies com a màxim en la cita prèvia, contemplen un increment de la plantilla i estableixen formes noves de pagament.

El nou contracte de per a la gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Mallorca ha entrat avui en vigor. Aquest modifica el model de gestió per donar més pes al Consell. La institució insular, que va adjudicar a l’empresa General de Servicios ITV SA la licitació del servei el passat mes d’octubre, s’encarregarà ara de recaptar les taxes, entre altres qüestions, i l’empresa adjudicatària es dedicarà únicament a les inspeccions i cobrarà només per les que dugui a terme. 

Les noves condicions estipulen també que l’empresa adjudicatària ha d’assegurar un temps mitjà de cita prèvia de 13 dies com a màxim. En aquest sentit, a partir de demà, dia 2 de gener de 2020, s’incrementarà en tres hores l’horari de les inspeccions d’ITV. D’aquesta manera, les quatre estacions, que fins ara feien inspeccions de les 7 h a les 19 h, passaran a fer-les de les 6 h a les 21 h. A més, les actuals clàusules preveuen la incorporació de 21 nous treballadors i treballadores, fet que repercutirà també de manera positiva en el temps d’espera tant de cita prèvia com a d’inspecció. 

Una altra de les novetats és que el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell abarateix en un 25 % les taxes de la inspecció que a partir d’ara recaptarà la mateixa institució. En aquest sentit, tant el contracte com l’ordenança fiscal que entren avui en vigor, estableixen en l’article 7, pel qual s’aproven les taxes de la ITV, que el procediment d’ingrés per a totes les inspeccions serà d’autoliquidació i els mètodes de pagament seran els següents: 

•    Amb targeta de crèdit o dèbit als punts habilitats a cadascuna de les estacions. 
•    A qualsevol entitat financera col·laboradora del Consell de Mallorca, emprant el document de liquidació corresponent, expedit prèviament a les estacions d’ITV. 
•    També s’està fent feina per habilitar al llarg de 2020 el pagament per via telemàtica a través de la seu electrònica del Consell, i que facilitarà l’accés directe a les línies d’inspecció. 

Les noves condicions contemplen també la contractació amb centres especials d’ocupació així com la modernització del servei. Es disposaran instal·lacions d’energia solar tèrmica i es millorarà la neteja i el manteniment de les estacions i zones enjardinades.

L’entrada en vigor del nou contracte no suposarà, en canvi, cap modificació pel que fa a les inspeccions tècniques que han de passar els vehicles agrícoles. Aquestes es continuaran fent com es feien fins ara, és a dir, que els vehicles no hauran de desplaçar-se fins a les estacions, sinó que es continuarà traslladant un servei mòbil fins als diferents indrets de l’illa, perquè aquests tipus de vehicles puguin dur a terme les inspeccions oportunes. 

Al procés de licitació, que es va obrir al mes de maig de 2019, hi varen concórrer quatre empreses. El termini del contracte actual serà de dos anys, però hi ha la possibilitat de prorrogar-lo fins a dos anys més, any per any. A més, el Consell ha previst un règim sancionador davant possibles incompliments per part de l’empresa adjudicatària en alguna de les noves condicions pactades.