Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es constitueix la nova Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

Es constitueix la nova Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

(22/10/2015)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, presideix l’ens, del qual Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures, és la vicepresidenta. Durant la junta, també s’ha aprovat el pressupost per al 2016.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ja torna a estar en marxa després que s’hagi constituït la nova Junta Rectora, en sessió extraordinària. La nova junta està presidida pel president del Consell, Miquel Ensenyat, i la vicepresidenta és Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures. Per part del Consell, també en són membres el vicepresident primer, Francesc Miralles, el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i els consellers electes Lluís Enric Apesteguía i M. Roser García.

Per part del Govern de les Illes Balears, hi han assistit la directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, el director general de Transports, Jaume Mateu, la directora general de Relacions Institucionals, Margarita Font, i el director general de Coordinació, Josep Enric Claverol. També hi han participat, sense vot, els representants dels grups polítics amb representació al Ple del Consell.

Des del consorci, es vol potenciar el Pla de gestió de la serra de Tramuntana que es va aprovar amb la declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Després de quatre anys en què s’ha fet la mínima expressió, ara es tornarà a posar en marxa perquè l’execució del Pla sigui la correcta. També s’ha acordat la creació d’uns premis de la serra de Tramuntana, que faran especial incidència a les escoles, ja que és important que la conscienciació pels valors patrimonials i mediambientals comenci al col·legi. També es preveu crear una línia de subvencions per als ajuntaments.

En aquest sentit, els pressuposts per al 2016, que ascendeixen a 1.5 milions d'euros i s’han aprovat a la sessió, preveuen tot un seguit d’accions del Pla de gestió com, per exemple, iniciatives encaminades a la conservació del paisatge i el patrimoni de l’entorn. Una part també es dedicarà a la promoció turística de la Serra com a producte de qualitat, per afavorir que es pugui allargar la temporada turística.