Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Especialistes en la protecció del menor comparteixen experiències a la III Jornada de la Setmana de la Infància organitzada per l’IMAS

Especialistes en la protecció del menor comparteixen experiències a la III Jornada de la Setmana de la Infància organitzada per l’IMAS

(17/11/2021)

La consellera de Drets Socials, Sofia Alonso, ha remarcat que a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials «treballam per garantir una vida digna a tots els nins i nines».

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha celebrat avui a la Universitat de les Illes Balears la tercera jornada de la Setmana de la Infància, organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Infància que es commemora el proper dissabte dia 20 de novembre.

La directora insular de l’àrea d’Infància i Família, Maria Ángeles Fernández, juntament amb la vicerrectora de la UIB, Carmen Touza, s’ha encarregat d’inaugurar aquest acte i ha destacat el fet que «l'actual conjuntura socio-econòmica ens fa readaptar contínuament els protocols i les iniciatives de l’IMAS per adaptar-los a les necessitats del moment i garantir així el benestar d’un dels col•lectius més vulnerables de la nostra societat, els infants».

Per la seva part, l’actual consellera del Departament de Drets Socials i nova presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i la presidenta d’UNICEF a les Illes Baleares, Mercedes del Pozo, han participat en la cloenda d’aquesta jornada.

Durant la seva intervenció, la consellera ha remarcat que des de l’IMAS «tenim clar que hem de continuar treballant per garantir a tots els menors, independentment de la seva procedència, una infància i una vida digne. Hem de fer feina perquè els seus drets es respectin i dates com la del Dia Internacional de la Infància són una manera de recordar a les administracions i a la ciutadania la nostra responsabilitat en el seu benestar».

La jornada ha reunit professionals com Antonio Ferrandis, pedagog social expert en protecció infantil i cap de Servei d’adopció nacional i internacional de la Direcció General de la Família i el Menor de la Comunitat de Madrid, que ha destacat la necessitat de fer feina intensament per conèixer la realitat dels menors i prendre decisions contínuament per assegurar la protecció dels nins i nines que es trobem en situació de risc.
Per la seva part, Eduardo Ramon Ribás, catedràtic de dret penal de la UIB ha tractat el tema de la protecció de la llibertat sexual enfront de l’abús i l’explotació sexual infantil. Ribas ha destacat que el principal objectiu del dret penal és protegir les persones intentant que determinades conductes no es produeixin.

Els assistents també han pogut conèixer un poc més sobre el fenomen migratori gràcies a la taula rodona «Construint esperances», en la qual professionals i menors com Zinedine Meflah i Derrick Amosah, atesos per l'àrea d'Infància i Família, han explicat la seva pròpia experiència i han coincidit a remarcar que, tot i la preocupació durant el procés de regularització, sentir-se part activa del dia a dia del centre els ajuda a pensar en el futur amb optimisme.