Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Esports i IMAS avancen en el disseny d’activitats conjuntes a residències i llars

Esports i IMAS avancen en el disseny d’activitats conjuntes a residències i llars

(22/01/2016)

El projecte, que es vol posar en marxa enguany, inclou activitats esportives per a persones depenents i no depenents, així com per a les famílies. Alhora, es farien xerrades informatives sobre nutrició, com prevenir caigudes i sobre malalties com l’osteoporosi. L’equip de la directora insular d’Esports, Margalida Portells, ja fa feina en el disseny d’aquest programa i en la selecció de monitors especialitzats.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, i membres del seu equip han visitat aquesta setmana la residència de La Bonanova i la llar de l’avinguda de l’Argentina, acompanyats per la cap de Servei de l’Àrea d’Atenció a la Dependència, M. Àngels Fernández. La trobada se celebra després de diferents reunions prèvies amb la directora insular d'Atenció a la Dependència, Margalida Fullana i altres membres del seu equip amb l’objectiu d’avançar en la posada en marxa d’un programa d’activitats esportives adreçades als usuaris de les residències i de les llars socioculturals del Consell de Mallorca.

 

«Tenim una clara voluntat de fer feina des d’una vessant cada vegada més social», apunta la directora insular d’Esports, Margalida Portells, «i ho volem fer a través dels dos serveis de què disposam: el d’Esport Base i el de Medicina». A les reunions mantingudes avui, Portells ha estat acompanyada pel doctor Bartomeu Marí, cap del Servei de Medicina de l’Esport i per Rosa M. Guillén, tècnica d’Esports.

 

La intenció és oferir un ventall d’activitats esportives adequades per a les persones depenents i no depenents que atèn l’IMAS a les seves residències i llars socioculturals, com per exemple dansa teràpia, pilates, hipopressius, escacs… «Activitats per al usuaris i per a les seves families», afegeix Margalida Portells, «a la residència de La Bonanova ens podríem plantejar fer sortides de marxa nòrdica (nordic walking) per visitar l’entorn del castell de Bellver o a les llars més cèntriques, com la de l’avinguda de l’Argentina, fer rutes pel casc antic».

 

Ara la feina està en dissenyar aquestes activitats, els procediments per dur-les a terme i fer una selecció de monitors especialitzats, que tenguin coneixements de geriatria, amb la idea d’oferir aquest servei aviat, dins el 2016. La intenció és que hi hagi unes activitats periòdiques i d’altres més puntuals.

 

Des del Servei de Medicina de l’Esport s’oferirien, a més, xerrades informatives en àmbits d’interès com la prevenció de caigudes, la nutrició i la prevenció de malalties com l’osteoporosi.

 

L’IMAS disposa de quatre residències —La Bonanova, la Llar d’Ancians, la Residència de Felanitx i la Residència Huialfàs de Sa Pobla— i cinc llars socioculturals —dues a Palma, una a Felanitx, Llucmajor i Manacor.