Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Esports triplica l’oferta esportiva adreçada a famílies i acosta les revisions mèdiques a la comarca des Raiguer

Esports triplica l’oferta esportiva adreçada a famílies i acosta les revisions mèdiques a la comarca des Raiguer

(27/09/2017)

Així ho ha anunciat avui migdia el vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant la presentació del Catàleg de Serveis 2017-2018, que recull el programa d’activitats de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca. Durant l’acte s’ha presentat també una iniciativa nova: la posada en marxa del "Mapa de valors positius de Mallorca", que permetrà difondre els valors esportius a partir d’accions reals del nostre esport base.

A l’acte han assistit la directora insular d’Esports, Margalida Portells, i el campió mundial de piragüisme 2017 i campió olímpic a Rio de Janeiro 2016, Marcus Cooper.

 

El Catàleg de Serveis 2017-2018 de la Direcció Insular d’Esports consolida els diferents àmbits d’actuació del Consell dins l’esport base de Mallorca: promoció de l’esport escolar, esport extraescolar, esport federat i esport familiar. I ho fa després que l’exercici passat, els diferents programes d’esport base del Consell hagin sumat més de 200.000 participants en 21.000 activitats, que s’organitzen a través d’un miler d’entitats (ajuntaments, escoles, clubs, federacions, associacions de mares i pares d’alumnes...) i que suposen una inversió d’1,7 milions d’euros.

 

Per aquest nou curs, la Direcció Insular d’Esports continua incrementant el suport econòmic al teixit esportiu de Mallorca a través de les federacions, perquè aquestes puguin fer més activitat esportiva en les categories inferiors, de fins a setze anys. Enguany, el Consell ha subvencionat amb 772.000 € les trenta-tres federacions que han duit a terme més de 17.000 accions esportives en què han participat prop de 62.000 joves. L’objectiu dels pròxims pressupostos és incrementar la dotació pressupostària per sobre dels 800.000 €, un increment que es lliga a criteris de participació i al foment de pràctiques igualitàries i integració social.

 

També creix de manera important, pel gran augment de la demanda, l’oferta esportiva en l’àmbit familiar dins el programa «Esport per a tothom», que triplicarà el pressupost fins als 300.000 €. Una manera d’incidir en les famílies com a transmissores d’hàbits esportius entre els més petits.

 

Un major nombre d’activitats i també de serveis que s’adapten a les necessitats del teixit esportiu. En aquest sentit, el Servei de Medicina esportiva obrirà aquest curs un punt d’atenció nou a Inca per fer les revisions mèdiques anuals a qualsevol infant que participi en els programes de la Direcció Insular d’Esports del Consell. Medicina esportiva sumarà així onze punts d’atenció repartits per Mallorca en què, actualment, es fan 20.000 revisions anuals a infants que practiquen esport a casa nostra.

 

I perquè aquestes activitats es puguin dur a terme en bones condicions, el vicepresident primer i conseller d’Esports, Francesc Miralles, ha recordat la gran aposta del Consell per ajudar els ajuntaments a millorar les instal·lacions esportives de Mallorca. Miralles ha explicat que aviat es concediran els ajuts per valor de gairebé dotze milions d’euros per fer millores en les instal·lacions esportives municipals «i vos puc avançar que esgotarem tot el pressupost disponible, perquè les necessitats dels ajuntaments així ho requereixen».

 

Mapa de valors positius de Mallorca

La Direcció Insular d’Esports fa una passa més també per promoure els valors lligats a la pràctica esportiva a través d’un projecte nou: el Mapa de valors positius de Mallorca.

 

Es tracta d’un mapa, ubicat en el web www.esportbasemallorca.net, que oferirà un recull d’imatges inèdit i pioner amb exemples de casos reals que es produeixen en el camp de joc i que transmeten els valors positius que s’identifiquen amb l’esport.

 

Una eina educativa que ha d’ajudar a difondre els valors esportius des d’un punt de vista pràctic i real, posant a disposició de tota la societat accions exemplars perquè aquestes siguin visibles i útils.